Sedinarna kan nobba Modo vid ny lockout

HOCKEY

”Blir inte så mycket ledig tid”

Elitserien kan invaderas av NHL-spelare vid en ny lockout.

Men två av de största svenska stjärnorna kan välja ett års ledighet.

– Vi ser inga problem med det alls. Vi kan träna på ändå, säger Daniel Sedin.

Under den senaste lockouten, 2004/2005, kom bröderna Daniel och Henrik Sedin hem till elitserien och förde Modo till slutspel. Om det blir en ny lockout är det inte säkert att supertvillingarna hamnar i Modo.

Eller ens elitserien.

– Vi har bestämt oss för att åka över och vara där borta. Vi har barn som går i skolan så vi får se lite vad som händer med lockouten, säger Daniel till Nyheter24, och fortsätter:

– Det kommer att visa sig lite mer just när säsongen ska börja. Då kanske man får en liten aning om hur lång lockouten blir eller om det ens blir någon lockout.

”Tror att vi har semester”

Vancouverduon befinner sig just nu i Örnsköldsvik där de slipar på formen inför säsongsstarten, precis som tidigare somrar.

– Många tror att vi åker hem till Sverige och har semester, men det är då allt jobb läggs ner för att kunna ha kul på vintern. Det blir inte så mycket ledig tid.

Det är fortfarande långt ifrån säkert att det blir en ny lockout. Spelarfacket och NHL sitter fortfarande i intensiva förhandlingar.

Några av stjärnorna som förgyllde elitserien den senaste lockouten var Zdeno Chara, Peter Forsberg, Marian Gaborik, Henrik Zetterberg och Marian Hossa.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL