'Karalahti, ska han få livstid eller fängelse?'

Publicerad 2015-09-28

Berglund stängs av – sportchefen missnöjd

Christian Berglund, Karlskoga.

Christian Berglund stängs av – igen.

Huvudtacklingen som sänkte Björklövens Kalle Ekelund ger åtta matchers avstängning varav två omvandlas till böter.

– Jag tycker åtta matcher är tufft. Karalahti då, ska han få livstid eller fängelse? säger Karlskogas sportchef Torsten Yngvesson.

Hockeyallsvenskan: Han är överskattad – och största svinet

För en dryg vecka sedan sänkte Karlskogaspelaren Christian Berglund Björklövens Kalle Ekelund med en tackling mot Lövenspelarens huvud.

– Jag såg den på reprisen och den gör mig riktigt jävla irriterad och förbannad. Han är ofta med i händelsernas centrum när det är fega tilltag som han tar till. Jag tycker att det är otroligt opolerat och odisciplinerat, sa Löventränaren Tommy Jonsson efter matchen.

"Åtta matcher är för hårt"

Nu har disciplinnämnden meddelat sin dom.

Den 35-årige Karlskogaforwarden stängs av i åtta matcher – varav två omvandlas till böter på 8 000 kronor – för huvudtacklingen och kommer att hållas borta från spel fram till den 10 oktober.

– Jag tycker åtta matcher är hårt. Med tanke på att han (Kalle Ekelund) spelade matchen efter tycker jag åtta matcher är tufft. Karalahti då, ska han få livstid eller fängelse? säger Karlskogas sportchef Torsten Yngvesson till Sportbladet.

Citatet är riktad mot HV71-backen Jere Karalahti som tacklade Brynäs Petr Vrana så illa att Brynäsforwarden bröt käkbenet.

– Men det tjänar inget till att lägga för mycket energi på det, bara att acceptera läget och spela med det vi har, säger Yngvesson.

"Jag förstår att jag blir avstängd"

Christian Berglund var själv ångerfull över tacklingen när han pratade med Sportbladet i onsdags.

– Jag kollade bara tacklingen på jumbotronen och jag har förstått att den träffade huvudet. Det är absolut inte meningen, det går snabbt och blir fel. Det låter fjantigt, men så är det, sa han då.

I och med det nya straffet åker Berglund på sin tredje avstängning i hockeyallsvenskan inom loppet av mindre än två år.

– Det har hänt förut, klart att de tycker att jag är en ful spelare. Det är ju inte första gången. Men det jag vill få fram är att det inte är med flit och jag förstår att jag blir avstängd. Det är bara att göra det bästa av det hela.

Hockeyallsvenskan: Han är överskattad – och största svinet