Efter petningen – spelar med Dif direkt

Han petades ur JVM-truppen i sista stund.

Men Djurgårdens Lukas Vejdemo, 19, får snabb chans till revansch.

– Jag pratade precis med coach och det är samling klockan nio i morgon. Det är på't igen bara, säger han.

Lukas Vejdemo var en av två spelare i Juniorkronornas bruttotrupp som fick en blytung petning i "julklapp” av Rikard Grönborg på julafton.

– Han sa att konkurrensen är stentuff och att andra spelare går före. Det var ett kort möte med beskedet, de tycker inte heller det är roligt att skicka hem någon på julafton, berättar Dif-talangen.

Medan resten av laget går igenom de sista förberedelserna inför premiären mot Schweiz satte sig Lukas Vejdemo på ett flyg hem till Stockholm.

– Det är klart man är besviken och lite nere, men samtidigt får man försöka blicka framåt. Jag är ändå nöjd att jag kom med i den truppen och att jag gjorde allt jag kunde. Nu räckte det inte och det är så klart tråkigt att missa JVM, säger han.

”Skönt att få spela hockey direkt”

Och forwarden hade knappt hunnit landa innan det stod klart att han får chans att blicka framåt direkt. När Djurgården samlas i morgon förmiddag för resa till Skellefteå och SHL-omstart finns 19-åringen på planet.

– Det är skönt att få spela hockey direkt. Det kanske kan göra att besvikelsen släpper, säger han.

Det går att bara släppa det?

– Ja, det tror jag. I morgon när jag spelar kommer jag inte ha några tankar på JVM. Kanske det kommer tillbaka när man ska följa laget under turneringen, då är det klart man velat vara där.

Kan Djurgården rentav ha nytta av du kommer in med matchtempo i kroppen här till omstarten?

– Man kan väl hoppas på det i alla fall, vi har tränat på stenhårt med Juniorkronorna så jag hoppas att jag kan vara i bra form och ta med mig den farten och fläkten in i matcherna, säger Lukas Vejdemo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!