Johan Harju

Frågan som fick Harju att skratta

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

”Tuffaste målen kommer från oss själva”

Här är frågan som fick Johan Harju att brista ut i skratt på upptaktsträffen.

”Luleå Hockey är odiskutabelt bäst i Europa. Finns det risk att ni underskattar lagen som harvar i den inhemska ligan (SHL)?”

– Förväntningarna är lite så i Norrbotten, säger Johan Harju till Sportbladet.

SHL-säsongen startar om en vecka. Under onsdagen var det dags för den årliga upptaktsträffen. Som vanligt bjöds det på en del floskler, några skämt och guldtips, men en nyhet i år var att varje lag fick en fråga från fansen och det var en sådan som lockade fram mest skratt den här dagen.

LuleåFans ordförande Stefan Baudin fråga löd enligt följande: ”Luleå Hockey är odiskutabelt bäst i Europa. Finns det risk att ni underskattar lagen som harvar i den inhemska ligan (SHL)?”

När frågan lästes upp brast Johan Harju ut i skratt på scenen.

– Förväntningar är lite så i Norrbotten. Det var en rolig fråga, säger Harju när Sportbladet pratar med honom lite senare.

– Vi har satt målet själva i laget och i föreningar att det är guld som gäller, och de tuffaste målen kommer från oss själva. Sedan att experterna och folk utifrån också tror på oss är bara kul, säger Harju.

Tre röster var

Luleå vann CHL förra säsongen och har storsatsat inför den här säsongen. De har bland annat plockat in Toni Rajala, Jacob Micflikier samt Bill Sweatt, och nu är Luleå en av förhandsfavoriterna. När tränarna i varje klubb fick tippa vem som vinner guld fick Färjestad, Växjö och Luleå tre röster vardera.

– Känslan är bra. Vi har fått in flera bra spetsvärvningar och det var det vi saknade lite i fjol. Spelare som kan avgöra matcher och spela bra powerplay. Sedan har vi behållit många nyckelspelare från i fjol. Jag tror det blir en bra mix, säger Harju

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Johan Harju

Luleå HF

SHL Svenska hockeyligan