’Mojo’: ”Roligt få göra mål direkt”

Uppdaterad 2015-10-12 | Publicerad 2015-10-11

Johansson målskytt – men saknar Bäckström

NEW YORK. Alex Ovetjkin får vänta på skadade radarpartnern Nicklas Bäckström.

Men under tiden har han andra svenskar att leka med.

Marcus Johansson stod för ett av de avgörande målen när Washington vann nattens säsongspremiär mot New Jersey – efter förarbete av den ryske superstjärnan.

– Ja, det var roligt att få göra mål direkt. Men vi hoppas Nicklas kommer tillbaka snabbt. Vi saknar honom, säger ”Mojo” till Sportbladet efter 5-3-segern.

Följ ämnen
NHL

Efter att ha suttit i tre dygn och väntat medan de flesta andra lag spelat både en och två och tre matcher fick alltså även Washington Capitals inleda säsongen i natt – och det började angenämt med en seger mot New Jersey hemma i Verizon Center.

– Ja, det blir lite konstigt när andra redan är inne i säsongen och vi inte spelat en enda match, så det var riktigt skönt att få komma igång, säger Marcus Johanson när vi når honom efter slutsignalen.

– Nu var vi väl egentligen inte så särskilt bra, framförallt inte i början av matchen. Men vi vann och det är det viktiga. Särskilt som vi var hemma, man vill inte börja med en förlust på hemmais.

”Mojo” bidrag själv till segern med ett viktigt powerplay-mål i mitten av tredje-perioden. Alex Ovetjkin kom – precis som när han hängde säsongens första kasse lite tidigare i samma period – loss i en av sina explosiva soloräder på vänsterkanten, fläskade iväg ett rykande skott och på returen var ”Mojo” påpassligt framme och tryckte in returen.

– Det var roligt att få göra mål direkt och eftersom Devils pumpade på rätt bra och fick in ett mål till i slutet visade det sig ju också vara rätt viktigt, kommenterar han.

”Har något spännande på gång”

Nu ser den 25-årige Landskrona-sonen fram emot fortsättningen med stor tillförsikt.

– Ja, det känns som vi har något väldigt spännande på gång den här säsongen. Laget är riktigt bra och vi tar steg framåt hela tiden. Det blir intressant att se vad vi kan uträtta.

Bara en sak saknas egentligen:

Nicklas Bäckström.

Han är fortfarande inte riktigt klar för spel efter sin höstoperation i somras.

– Ja, vi saknar honom och hoppas att det går snabbt att komma tillbaka nu, säger Marcus.