Då: Oönskad Nu: Toksuccé

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:

Hockeylivet leker igen för Pettersson-Wentzel

Fredrik Pettersson-Wentzel såg till att HV 71 höll undan mot Malmö.
Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Pettersson-Wentzel såg till att HV 71 höll undan mot Malmö.

Från oönskad i Färjestad till succé i HV 71.

Hockeylivet leker för Fredrik Pettersson-Wentzel – som är den målvakt i SHL som spelar mest.

– Ur det dåliga kom något bra, säger 24- åringen.

Fredrik Pettersson-Wentzel var med och tog Färjestad till SM-final för två säsonger sedan, men i fjol gick det tyngre och efter säsongen fick han beskedet att Färjestad inte längre ville ha honom kvar. Han skrev i stället på för HV 71 – och där har det blivit succé.

– Revansch? Det där är något jag har lagt bakom mig. Jag har inget ont att säga om Färjestad som klubb. Då tyckte jag självklart att det var synd att jag inte fick vara kvar, men nu är jag glad att det blev så. Ur det dåliga kom det något bra, säger han och ler.

”Han är grymt bra”

Pettersson-Wentzel har spelat flest matcher av samtliga SHL-målvakter, 25 stycken, är med i toppen i de flesta målvaktsligorna – och hyllas av medspelarna.

– Jag är inte ett dugg förvånad. Det är omöjligt att göra mål på honom på träning. Han är grymt bra. Det är en jäkla trygghet att ha honom där bak, säger HV-forwarden Simon Önerud.

Framgångarna i HV 71 resulterade nyligen i att 24-åringen fick ett nytt tvåårskontrakt.

– Jag trivs verkligen i klubben och är jätteglad att de vill ha mig kvar, säger Pettersson-Wentzel.

”Ser bra ut”

Har du någon förklaring till varför det har gått så bra?

– Framför allt har jag blivit jämnare och stabilare över tid. Jag har lyckats spela bra över många matcher i rad och då kommer självförtroendet, säger HV-målvakten.

Pettersson-Wentzel var en av de stora hjältarna i gårdagens HV-seger mot Malmö. Han räddade 28 skott, varav 14 kom i den tredje perioden, och såg till att HV 71 tog tredje raka segern.

– De senaste två månaderna har vi spelat mycket bättre än vi gjorde i början, och vi är så nära fullt lag man kan komma. Har vi fullt lag är vi väldigt slagkraftiga. Det ser helt klart bra ut, säger Pettersson-Wentzel.

Publicerad: