Dahlins succédebut i natt: ”Bästa som finns i hockey”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Rasmus Dahlin vet verkligen hur man presenterar sig.

Den svenske draftettan stod för två mål, en assist och ett par rungande dundertacklingar i debuten för Buffalo Sabres i natt.

– Det kunde inte ha blivit mycket bättre, säger han efter den inledande 6-4-segern mot New Jersey.

Som om det inte redan var Dahlin-hausse så det räckte i norra New York….

Efter nattens premiärframträdande – när Sabres rookies gick upp mot New Jersey Devils diton i säsongens första träningsmatch hemma i Buffalo – lär den skjuta i höjden.

För som sagt:

Den artonårige svensken – som bekant vald etta i draften i Dallas i somras – hade uppvisning i sin allra första match i Buffalo-tröjan.

Han gjorde alltså två fina mål, slog en lysande assistnär Tage Thompson satte ett mål i numerärt underläge och han delade ut tacklingar så det dammade om sargerna i träningsladan Harbor Center.

I en spalt med rubriken ”Exakt som han framställts, Dahlin är dynamisk” skriver Buffalo News mångårige hockeykrönikör Mike Harrington att Rasmus ”kastade sig in i spelet redan i första bytet och han slutade sedan aldrig. Han var fysisk, han skapade offensivt och han var dominant med pucken, både i egen zon och i försöken att föra den framåt. Publiken formligen röt emellanåt”.

”Ras”, som de nordamerikanska lagkamraterna redan börjat kalla honom, är nöjd själv också.

– Ja, det var väldigt roligt att spela, särskilt med alla fans på läktarna. De var verkligen högljudda, det kunde inte blivit mycket bättre, säger han till Buffalo News.

– Vad gäller mina mål så fick jag mycket isyta och att få den ytan är antagligen bland det bästa som finns i hockey.

Dahlin var dock inte ende svensk som utmärkte sig i hemmalaget.

Även Alexander Nylander, Victor Olofsson och Fabian Zetterlund hängde varsin kasse – och Rasmus Asplund svarade för två assist.

Sabres-kidsen spelar ytterligare två matcher under den pågående prospects-turneringen i Harbor Center de närmsta dygnen – mot Boston kommande natt och mot Pittsburgh på måndag. Sedan väntar riktigt träningsläger och 4 oktober är det seriepremiär mot Boston.

▪▪▪

Det blev debutsuccé även för de svenska rookisarna i Vancouver i natt.

De – Canucks prospect-uppställning – sopade till Winnipeg med 8-2 och Elias Pettersson prickade in två granna mål. Dessutom spelade han fram till ytterligare ett, signerat kompisen Jonathan Dahlén.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!