Efter OS-bråket – nu nobbar han VM

HOCKEY

Samuelsson kommer inte

NEW YORK. Han bad ingen dra åt helvete den här gången.

Men ett tydligt ”nej” har Tre Kronor fått från Mikael Samuelsson.

– Det har dock ingenting med konflikten i vintras att göra. Jag är sliten och har mycket praktiskt att fixa med här borta, säger Vancouver-stjärnan till Sportbladet bara minuter efter att han lämnat sitt besked till Bengt-Åke Gustafsson.

Foto: Mikael Samuelsson.

Hoppet om proffsförstärkningar i den svenska VM-truppen är nu helt släckt.

Efter att Vancouver den gångna natten slogs ut ur Stanley Cup-slutspelet lät Mikael Samuelsson något förvånande antyda att han kanske kunde tänka sig att ansluta – trots konflikten i vintras, när han efter OS-petningen bad landslagsledningen att ”go fuck themselves”.

Men nu har alltså även han tackat nej.

– Jag pratade med Bengt-Åke för bara tio minuter sedan och meddelade att jag inte kommer till Tyskland, berättar ”Samme” när vi når honom på telefon i hemmet i Vancouver.

Men du bad honom inte fara åt helvete?

– Nej, inte den här gången, he he. Allvarligt, det har ingenting att göra med att det skulle vara nån konflikt mellan mig och Bengt-Åke. Det är det inte. Jag är sliten efter säsongen och har problem med ryggen och ljumskarna. Dessutom har vi mycket praktiskt att fixa med här borta. Om jag åkte till Tyskland skulle jag få åka tillbaka hit direkt efteråt och det vill jag inte göra.

Besvikelsen från den sista, ett halvt dygn gamla förlusten mot Chicago sitter förstås i.

– Det känns som att vi förlorade serien snarare än att dom vann den. Vi sköt oss i foten med onödiga utvisningar och individuella misstag. Det känns lite surt, säger ”Samme”.

Daniel och Henrik Sedin gjorde redan efter slutsignalen mot Chicago klart att de inte tänker spela VM och Alexander Edler skadade sig svårt i den sista matchen att han måste gå gipsad i åtminstone en månad.