Philadelphia vann efter jättedrama

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. De kvitterade när nitton sekunder återstod av ordinarie matchtid – och avgjorde när fyra sekunder återstod av övertiden.

Philadelphia Flyers vet hur man ställer till med drama i ett Pennsylvania-derby…

– Vi behövde definitivt bägge poängen och fick se ett par verkligt stora prestationer i slutet, säger coachen Scott Gordon efter 2-1-triumfen.

Det såg länge ut som att det enda mål rookien Teddy Blueger gjorde i början av tredje perioden skulle räcka till Pittsburgh-seger – och släcka den sista strimman av hopp om playoff för delstatsrivalerna från Philadelphia.

Men då vidtog alltså det stora dramat i PPG Paints Arena…

En besinningslös bortapress kulminerade med att James van Riemsdyk nitton sekunder innan slutsignalen hamrade in 1-1-kvitteringen med ett direktskott mitt i slottet.

1 av 2 | Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

”Tiden börjar rinna ut”

Sedan gjorde de om bedriften under övertidsperioden. Då återstod bara fyra sekunder när Sean Couturier trampade förbi Sidney Crosby i mittzonen, kom loss i friläge – och stänkte in avgörandet bakom Matt Murray.

– De här matcherna är alltid roliga att spela, ingen ledning är nånsin säker känns det som. Ikväll var vi lyckliga som lyckades vinna men det krävdes en hundraprocentig insats, säger van Riemsdyk till klubbens hemsida.  

Trots segern har Flyers fortfarande sex tunga poäng upp till Columbus på sista wild card-platsen i öst, men de är i alla fall inte helt borta.

– Tiden börjar rinna ut för oss så vi behövde definitivt bägge poängen ikväll och fick se ett par verkligt stora prestationer på slutet, säger coachen Scott Gordon.

Alexander Nylander stod för sin hittills finaste insats i NHL när Buffalo lite otippat vann ett St. Patrick’s Day-drama mot St. Louis med 4-3 – efter straffavgörande.

Han spelade fram till två mål och hyllas av såväl lagkamrater som coachen Phil Housley efteråt.

– Alexander har hittat fortfästet nu. Han rör sig bra med pucken och står för fina passningar. Den till Conor Sheary ikväll var lysande. Självförtroendet växer hela tiden, det är kul att se, säger Housley.

Johan Larsson gjorde ett av målen och även Rasmus Dahlin bidrog med en assist.

Anaheim vill uppenbarligen avsluta snyggt, trots att de är helt borta från slutspelsdiskussionen. De slog Florida med 3-2 hemma Honda Center i natt. Hjälte: Jakob Silfverberg. Han satte den avgörande pucken med mindre än fem minuter kvar att spela, på assist från Rickard Rakell.

New York Islanders återtog ledningen i Metropolitan-divisionen med en 3-2-seger borta mot Minnesota, säkrad på övertid av Brock Nelson.

Vegas Golden Knights firade St. Patricks Day med en klar 6–3-seger mot Edmonton hemma på Strippen.

William Karlsson svarade för två assist - och en sådan hade också Oscar Klefbom för Edmonton.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!