Nashville nollade Toronto

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Pekka Rinne storspelade i målet

NHL: Filip Forsberg gjorde sitt 26:e mål för säsongen

NEW YORK. Med tre veckor kvar till slutspelsstarten Nashville till sist börjat stegra.

De slog San Jose på bortaplan för ett par dygn sedan och nollade Toronto hemma i Bridgestone Arena i natt.

– Ja, de senaste matcherna har det sett bra ut. Vi förtjänar att vinna igen, säger målskytten Filip Forsberg till Sportbladet efter 3-0-segern.

Ibland är scenförändringarna i NHL lika snabba som de är dramatiska.

För bara en vecka sedan skruvade Predators-fansen nervöst på sig för att favoriterna från Broadway såg ut att ha tappat sitt vägvinnande spel och förlorade mot både Carolina och Anaheim.

Nu lyser samma supportrar av tillförsikt, för plötsligt har Filip Forsberg & co istället sänkt två verkliga tungviktare i rad - och spelat lysande.

”Var riktigt stabila”

Först slog de San Jose i Sharktank med 4-2 natten till söndag och i natt nollade de alltså Toronto hemma i Nashville. 

– Ja, ikväll var vi riktigt stabila, framförallt defensivt. Men vi skapade samtidigt tillräckligt mycket för att få in några mål på dem, säger just Forsberg på telefon från hemstaden.

– Och så har det sett ut de senaste matcherna. Vi spelar som vi ska och förtjänar att vinna igen. Det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka, vi har åtta matcher kvar och måste vinna dem också. Fast det är klart, självförtroendet i gruppen växer när vi spelar bra och vinner. 

Hyllar finländaren

Den 24-årige masen passar också på att hylla finländske målvakten Pekka Rinne, som höll säsongens fjärde nolla mot Leafs.

– När Pekka har såna här kvällar finns det ingen bättre målvakt, säger han.

– Det är otroligt. I den här matchen trodde man att pucken redan var inne ett par gånger men på något sätt lyckades han rädda då också.

Hade hoppats på mer

Filip satte själv den tredje baljan i tom kasse, på assist från Viktor Arvidsson, i slutminuterna och är nu uppe i 26 mål. En respektabel siffra, i synnerhet med tanke på att han missat rätt många matcher på grund av skada.

– Från början hade jag väl hoppats på mer, men ja, med tanke på att jag missat lite matcher får jag väl vara nöjd, konstaterar han.

– Om jag siktar på 30 nu? Egentligen vet jag inte om man ska tänka på en specifik siffra på det sättet, men när vi nu har åtta matcher kvar och jag står på 26 så får jag väl göra det.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM