Hattrick av ”Foppa”

HOCKEY

Peter Forsberg i fin form när Icebreakers vann med 11–4

Foto: Peter Forsberg glänste när Icebreakers slog Luleå.

Peter Forsberg har ännu inte tagit något beslut om sin framtid på isen.

Men formen verkar det inte vara något fel på.

– Han rörde sig bekymmersfritt på isen, så han såg fräsch ut, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Hur stor chans har ett elitserielag som Luleå mot en samling världsstjärnor?

Svar: ingen alls.

När Peter ”Foppa” Forsberg kom till Luleå med sina polare i Icebreakers slutade det med hattrick för den skadeförföljda världsstjärnan och hela 11–4 till Icebreakers.

Visserligen gällde det bara en vänskapsmatch.

– Haha, ja, det var kul att få göra några. Senast jag spelade här (under lockouten) gick det ju bedrövligt, jag tog inte en poäng i Luleå då, säger ”Foppa” till TT.

På läktaren satt förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson och såg sin första ishockeymatch på länge.

– Det är skönt att säsongen är i gång, så nu har man fullt upp. Men det här är ju ingen riktig hockey, utan det blir lite mer lir. Men det är klart, det blev mycket mål och det vill folk se, säger Gustafsson till sportbladet.se.

Andra målsättningar

Men det är inte bara mål som folk vill se. En storstjärna som ”Foppa” drar naturligtvis till sig blickarna också, även från Tre Kronors förbundskapten som om några veckor ska ta ut säsongens första landslagstrupp till dubbelmötet mot Finland.

– Alla är aktuella hela tiden, men han har kanske andra målsättningar än att spela i landslaget. Målsättningen är väl att bli frisk igen och satsa på ett jobb där borta (NHL) antar jag, säger Gustafsson.

Men än så länge är det för tidigt att sia om framtiden.

– Jag har bara varit på is ett par gånger och tempot i den här matchen räcker inte för någon bedömning. Men jag och läkaren (Bertil Romanus) jobbar ju på det och ska göra en utvärdering efter nästa, säger ”Foppa” till TT.