Leksandspelarna straffas – missar matcher i kvalserien

avTomas Ros, Fredrik Falk

HOCKEY

Skallningen och strypgreppet blev kostsamma

Nyckelspelaren Kevin Kapstad, 27, och hårdingen Alen Bibic 21, får en respektive två matchers avstängning.

Det får Leksands sportchef Tommy Salo att gå i taket över disciplinnämndens beslutsgång.

– Det måste kunna gå snabbare. Det känns verkligen märkligt, det vet om att vi har matcher kvar och de har fått in papperna, säger Leksands sportchef Tommy Salo till Sportbladet.

FÖLJ KVALSERIEN I S24 - en match exklusivt varje omgång.
 

Leksand får klara sig utan två ordinarie backar när kvalserien drar igång nästa vecka.

Det var efter matchen mot BIK Karlskoga förra veckan som två av Dalalagets spelare anmäldes av domarna till disciplinnämnden.

Poängmaskinen och succébacken Kevin Kapstad, som anklagades för att ha skallat en Karlskogaspelare, stängs av en match för tilltaget.

Alen Bibic tog ett stryptag på en av linjemännen och får ett hårdare straff på tre matcher, varav en av de matcherna kommer att omvandlas till böter på 2 500 kronor.

Nämnden skriver att: "Av utredningen framgår att Alen Bibic, under det att han transporteras mot utvisningsbåset, tar mot linjemannens hals. Även om Alen Bibic endast försöker ta sig fram till motspelaren och därför inte har avsikt att träffa domaren, har Alen Bibic ett ansvar att inte vidröra linjemannen".

Kritiserar disciplinnämnden

Spelarna deltog i lördagens segermatch mot Malmö i Leksand eftersom disciplinnämnden diskuterade eventuella avstängningar mot spelarna först på måndag förmiddag.

– Vad ska man säga? Det är tråkigt, vi hade en match kvar i lördags. Det är bättre att de stått över den, det känns ju lite märkligt att det blir så här, säger Tommy Salo till Sportbladet.

Disciplinnämndens arbete kritiseras nu sportchefen.

– Det känns verkligen märkligt, det vet om att vi har matcher kvar och de har fått in papperna. Det måste kunna gå snabbare, det är ju är stora grejer och viktiga matcher det här, säger han.

Kvalserien inleds nästa torsdag, den 14:e mars.

ARTIKELN HANDLAR OM