Beskedet om Ledin: ”Ingår inte i planerna”

Publicerad:
Uppdaterad:
Ledin.
Foto: BILDBYR ÅN
Ledin.

HOCKEY

Per Ledin, 39, vill stanna i Luleå Hockey.

Så blir det inte.

– Vi har meddelat Ledin att han inte ingår i våra planer för kommande säsong, säger sportchefen Stefan Nilsson till NSD.

För en månad sedan meddelade Luleå Hockey att Per Ledin, 39, lämnar klubben.

Veteranen, som återvände till Luleå i februari, har dock berättat att han vägrar ge upp hockeykarriären. I förra veckan sa han att han erbjudit sig att träna gratis under försäsongen med Luleå.

– Visst, jag har blivit ett år äldre och jag förväntar mig inte att klubben delar ut ett kontrakt. Jag är beredd att träna och förtjäna en plats. Det är så man gör när folk tvivlar, man knyter näven och visar motsatsen, sa han till NSD.

”Har inte ställt frågan”

Men någon fortsättning i klubben lär det inte bli.

Det meddelar sportchefen Stefan Nilsson i en intervju med NSD.

– Först och främst har han inte ställt den frågan till oss, utan det är något jag läste i tidningen. Vi har meddelat Ledin att han inte ingår i våra planer för kommande säsong. Vi kommer ha en-två platser mindre i truppen nu för att se till att våra juniorer kan komma träna med oss, säger Stefan Nilsson till tidningen.

NSD: Så det spelar ingen roll att han skulle göra det gratis?

–  Nej. Just nu har vi åtta backar, 14 forwards och flera unga killar som knackar på dörren. Han gjorde det bra utifrån sin roll när han kom till oss i slutet av säsongen men vi kan inte erbjuda honom något nu.

Per Ledin har tre SM-guld på kontot och har gjort totalt 845 matcher i SHL, slutspel inräknat. Han har också meriter från NHL och landslaget.

Forwarden fyller 40 år i september.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!