Djurgårdens IF Ishockey

Klart: Djurgården värvar NHL-meriterad back

avMartin Tolén

Foto: JONATHAN HAYWARD / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Djurgården värvar NHL-rutin.

Backen Jason Garrison, 34, är klar för SHL-klubben.

– Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Djurgården vässar sitt lag inför slutspurten i SHL och ett eventuellt slutspel.

I dag presenterade SHL-klubben Jason Garrison, 34, som närmast ansluter från Edmonton Oilers i NHL.

– Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag. Vår förhoppning är att acklimatiseringen till SHL ska gå fort och att Jason under slutdelen av säsongen blir en ledande spelare för oss såväl på isen som i omklädningsrummet, säger sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

”Allsidig, erfaren back”

Garrison har närmare 500 NHL-matcher på meritlistan och tillhört klubbar som Vancouver Canucks, Tampa Bay Lightning och Vegas Golden Knights.

– Jason är en allsidig, erfaren back med ca 500 NHL-matcher som är väldigt professionell i sina förberedelser och noggrann i sina beslut på isen, i såväl offensiva som defensiva spelmoment. Trots sin storlek och tyngd har han en bra skridskoåkning, rörlighet och ett vårdat passningsspel. Dessa egenskaper kombinerat med ett bra slagskott har gjort att han under sina år i NHL nyttjats i både PP och BP, säger Joakim Eriksson.

Djurgården hoppas att Garrison kan göra debut i samband med hemmamatchen mot Linköping på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM