Berättar om tuffa tiden: ”Har inte gråtit så mycket på väldigt länge”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Tidigare hyllad Stanley Cup-hjälte.

I dag lever Johan Franzén, 38, med svåra symptom från hjärnskakningar.

Frun Cissi Franzén skriver nu ett känslosamt inlägg på sin blogg om makens tuffa tid och om hjälpen de hoppas få av ett särskilt institut.

”Jag har inte gråtit så här mycket på väldigt länge”, skriver hon.

Johan Franzén har fortfarande ett gällande kontrakt med Detroit Red Wings, men den svenske stjärnan har inte spelat en enda hockeymatch sedan i början av oktober 2015.

Då åkte han på ännu en huvudsmäll, av Edmonton-backen Rob Klinkhammer, en tackling som har förändrat Franzéns liv – totalt.

För drygt ett år sedan träffade Sportbladet honom och han pratade öppenhjärtig om livet i hjärnskakningarnas mörka skugga.

Och framstegen har inte varit särskilt stora.

Känslosamt inlägg

Foto: Jimmy Wixtröm
Frun Cissi Franzén

Nu skriver hockeystjärnans fru, Cissi Franzén, ett känslosamt inlägg på sin blogg och beskriver vad familjen just nu går igenom.

Hon skriver att maken har lagts in på ett institut för gamla militärer och idrottare med traumatiska hjärnskador.

”Den senaste månaden har varit väldigt dålig. Något behöver hända och jag är så tacksam över att vi hittade den här fantastiska platsen”, skriver hon och fortsätter:

”Första dagen vi kom hade vi en bra dag. Så trevligt att träffas igen. Den andra dagen var fruktansvärd och vi hade ett gräl. Förmodligen helt normalt i de flesta relationer, men när du har en hjärnskada blir det inte alls rationellt. Hjärnan kan inte ta en paus när den blir överhettad och kan inte återhämtas. Han studsade tillbaka till en väldigt mörk och ledsam plats”.

Vunnit Stanley Cup och VM

Cissi Franzén är dock hoppfull om framtiden, hon skriver att maken börjar göra framsteg och berättar också om mötena med fruar till de andra drabbade på institutet.

”Vi delade våra berättelser tillsammans med en MASSA tårar. Jag har inte gråtit så här mycket på väldigt länge”.

Johan Franzén tog Stanley Cup-titeln 2008 efter att själv ha gjort 13 mål på 16 slutspelsmatcher. Han har också ett VM-guld med Tre Kronor från 2006 på meritlistan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM