Bertov klar för SHL-klubb: ”Vill vara med på deras resa”

avDaniel Sörensen

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Daniel Bertov gjorde en fin säsong för Leksand i årets hockeyallsvenska.

I dag bekräftades det att han skrivit på ett tvåårsavtal med SHL-klubben Rögle - och blir klubbens sjätte nyförvärv inför nästa säsong.

– Efter att ha suttit ner med Chris Abbott känner jag att jag vill vara med på den spännande resa som Rögle gett sig in på, säger spelaren till klubbens hemsida.

Leksands back Daniel Bertov var en bidragande faktor till att laget var med och slogs om en plats i den kommande SHL-säsongen.

Han noterades för 13 poäng på 46 matcher.

Den fina säsongen har gjort att flera klubbar har visat intresse för Bertov – som i slutändan valde att skriva på för Rögle.

– Jag känner att jag haft en bra utveckling under mina år i Leksand och är nu redo för nästa steg i min karriär, säger han till klubbens hemsida.

”Klassisk tvåvägsback”

Han har tidigare spelat ungdomshockey i såväl HV71 som Färjestad, och sedan 2016 har han representerat Leksand.

– Jag är väl en klassisk tvåvägsback som prioriterar försvaret men hänger gärna med i anfallen om tillfälle ges. Jag har mött Rögle många gånger i olika sammanhang och ser fram emot att få Lindab Arena som hemmaplan. Det är många positiva förändringar på gång, säger han om klubbytet.

Sjögren återvänder

Chris Abbott, Rögles sportchef, är nöjd över att 25-åringen har kritat på tvåårskontraktet med klubben.

– Daniel är en bra skridskoåkare och en fysisk och aggressiv försvarare som även visat en offensiv kompetens från blålinjen. Jag har följt Daniel under våren och är glad över att få honom till oss, säger han.

– Precis som flera andra har han sett förändringarna som sker hos oss och vill vara med på resan.

Sedan tidigare har Rögle värvat backen Kodie Curran (Storhamar) och anfallarna Christopher Bengtsson (Södertälje), Leon Bristedt (University of Minnesota) Daniel Zaar (Malmö) och Mattias Sjögren (Zürich).

ARTIKELN HANDLAR OM