”Känns som ett skämt ”

Mikael Tellqvists hårda attack mot SHL-klubben: ”Skulle bli fly förbannad”

HOCKEY

Hockeystudions podd är tillbaka och givetvis diskuteras förra veckans snackis: hockeyupproret från sex allsvenska klubbar. 

Sedan går Mikael Tellqvist till hårt angrepp mot Karlskrona som hoppas locka publik till sina matcher med hjälp av Färjestads Dick Axelsson . 

– Det är så man blir mörkrädd. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger den förre stormålvakten. 

Foto: Bildbyrån

Förra veckans stora samtalsämne var det brev som sex allsvenska klubbar skickade till Svenska Ishockeyförbundet och SHL.

Beskedet var tydligt: vi är oroliga för vår existens. 

Sportbladets avslöjande i tisdags var inledningen på en våg av reaktioner som rullade runt Hockeysverige de kommande dagarna.

Alla har haft en åsikt.

I Hockeystudions senaste poddavsnitt ägnar Tomas Ros, Mikael Tellqvist och Hans Abrahamsson en hel del tid år att bena ut problematiken och försöka hitta lösningar.

Hyllar och sågar två SHL-klubbar

Veckans SHL-svep innehåller både en kanon och en kalkon. En SHL-klubb rosas och en får smaka på riset. 

Anledningen till riset är den annons som Karlskrona den senaste veckan har använt för marknadsföra helgens möte med Färjestad.

Med budskapet ”Supererbjudande när Dick Axelsson och FBK firar helg i Karlskrona” hoppas hemmalaget Karlskrona locka fler åskådare till dubbelmötet med Färjestad.

Ett riktigt självmål från klubbens marknadssida förre stormålvakten och djurgårdsikonen Mikael Tellqvist.

– Det är så man blir mörkrädd. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. PR-avdelningen ska inte vara kvar kan jag tycka.

Att Karlskorna, mitt under matchen mot Brynäs, flaggar för en spelare hos en kommande motståndare kommentarer Tellqvist så här:

– Det är respektlöst mot sina egna spelare. Själv skulle jag bli fly förbannad. Deras PR-avdelningen ska inte vara kvar kan jag tycka.

Om Karlskrona får sig en släng av sleven hyllas i stället seriesuveränen Växjö. Dels för sin starka höst, dels för den resa klubben har gjort sedan man gick upp i SHL.  

ARTIKELN HANDLAR OM