Possler stod över träning – Forsberg körde fullt

HOCKEY

Positiva besked från NHL-proffset

Modoforwarden Gustav Possler, 19, stod över Juniorkronornas ispass i Ängelholm på tisdagen. Possler, som leder Modos interna poängliga med sina 15 poäng, klev av måndagens träning efter att fått känningar i ett knä.

Positivt: Nashvilleforwarden Filip Forsberg, 19, körde för fullt och mycket tyder nu på att han kan spela JVM.

– Det är en gammal skada som han kände av i knäet. Han är sannolikt på isen i morgon (onsdag). Nu får han köra lite rehabträning. Det är en försiktighetsåtgärd, säger PA Bergsten, läkare för Juniorkronorna, till TT.

Possler skadade knäet i början av november i en SHL-match mot HV71 och var borta från spel i en månad. I övrigt är det en skadefri trupp som laddar i Ängelholm inför JVM i Malmö, som börjar den 26 december.

Forsberg körde för fullt

Mycket talar också för att Sverige får ytterligare en NHL-förstärkning i form av Nashvilleforwarden Filip Forsberg.

Skadedrabbade Forsberg körde för fullt på måndagens träning och kände sig fräsch, uppger Juniorkronornas förbundskapten Rikard Grönborg.

– Han ska gå på is även i dag (tisdag) med full kontakt och om allt går som det ska är meningen att han ska spela några matcher med Nashvilles farmarlag i Milwaukee innan han kommer hit. Nashville har varit positivt till det här, Filip har varit positiv. Nu gäller det bara att han får sin skada under kontroll, säger Rikard Grönborg till TT.

I måndags blev det klart att NHL-klubben Carolina släpper forwarden Elias Lindholm till JVM-turneringen.

Lindholm ansluter till truppen den 22 december, men kommer inte att spela genrepet mot Kanada samma dag.

ARTIKELN HANDLAR OM