Raset för nya HV1-7

HOCKEY

Bendelin om debuten: ”Inte förvånad – faller ihop som ett korthus”

1 av 3

JÖNKÖPING. 1–7 mot värsta rivalen och sämsta tänk­bara start för nye tränaren Torgny Bendelin, 57.

Sedan stängde HV 71 in sig och hade ett krismöte.

– Jag är inte förvånad över att det blev så här, säger Bendelin.

HV 71 började bra mot Linköping hemma i Kinnarps Arena och ledde med 1–0 fram tills det återstod fyra sekunder av första perioden.

– En jättefin period. Vi började andra ganska bra också, men efter hand tappade vi tålamodet och blev frustrerade och började jaga. Och det utnyttjade LHC fruktansvärt skickligt. Det sa bara ”smack”, säger Torgny Bendelin efter sin första match som huvudansvarig.

”Otroligt ledsen”

Linköping gjorde fem snabba mål i mittperioden och vann till slut derbyt med hela 7–1. Nu skiljer det nio poäng mellan lagen i stället för tre om HV hade vunnit.

– Jag är otroligt ledsen för publikens skull. Det var fantastisk stämning och inramning och att vi inte kan mäta oss med LHC i dag gör mig otroligt besviken, fortsätter Bendelin.

Inför matchen gjorde sparkade Ulf Dahléns ersättare flera förändringar i laguppställningen. Den mest uppmärksammade var att skicka ner succéförvärvet Toni Rajala i andrakedjan. Därmed spräckte han den enda riktigt fungerade formationen i HV i höst: Rajala, William Karlsson och Patrik Carlsson.

”Sett brister förut”

– Jag tycker att Mackan (Marcus Nilson) kom in där och faktiskt gjorde det ganska bra. Flera gånger var det på håret. Men Rajala är en sniper, så är det bara. Vi får fundera på det. Jag vill inte hamna i en situation där vi börjar plocka hit och dit utan jag tror att det är viktigt för killarna att vi hjälper dem att få trygghet, fortsätter Bendelin, som inte är överraskad över resultatet mot Linköping:

– Jag har sett en del brister förut, hur laget fallit ihop som ett korthus i vissa lägen. Det blir ett otroligt tufft jobb, inget snack om det.

HV 71 stängde in sig efter storförlusten och rensade luften.

Torgny Bendelin är även förbundskapten för U17-landslaget och reser i dag till Kanada för World U17 Hockey Challenge. De assisterande tränarna Anders Olsson och Thomas Ljungberg leder HV 71 i de fyra kommande matcherna.

– Läget kunde ha varit bättre, men det går inte att ändra på. Vi gjorde en kompromiss, säger Torgny Bendelin.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71