Djurgården avgjorde efter matchstraffet

HOCKEY

”Det får inte hända”

1 av 2

Stefan Legein fick matchstraff efter spearingen.

Sedan körde Djurgården över Västerås.

– Det är totalt önödigt, säger tränaren Joakim Fagervall.

Steve Saviano gav Djurgården ledningen i den första perioden. I den andra var han i hetluften igen. Amerikanen delade ut en tackling på Västerås Jeremy Williams som gjorde sig illa.

– Inga problem alls. Saviano kan inte försvinna på något sätt och det är ingen ful spelare. Williams måste vara beredd på att det kan komma en spelare, säger Viasats expert Johan Tornberg.

”Tycker kanske det är löjligt”

Stefan Legein delade sedan ut en spearing på Saviano för att hämnas och åkte på matchstraff.

– Många kanske tycker att det där ser lite löjligt ut, men kommer man in med klubban på det där sättet, självklart är det fem minuter, säger Tornberg.

Västeråstränaren Joakim Fagerwall:

– Det är totalt onödigt. Det får inte hända. 1-0 är ett bra läge, men det får inte hända det som händer. Det är inte okej.

Under utvisningen gick Djurgården ifrån till 3-0 och innan den andra perioden var slut satte Henrik Eriksson sitt andra mål till 4-0.

Västerås bytte sedan ut målvakten Jonas Fransson och Luca Boltshauser fick chansen för första gången den här säsongen. Även han fick dock kapitulera när Joakim Eriksson satte slutresultatet 5-0.

– Det är mycket mer uppoffrande spel nu och det märks. Jätteskönt med nollan men jag tycker att en trepoängare är fan så mycket skönare, säger Djurgårdens målvakt Johan Mattsson till Viasat.

ARTIKELN HANDLAR OM