Lundqvist bänkas för andra matchen i rad

Foto: Henrik Lundqvist
HOCKEY

OTTAWA. Henrik Lundqvist sitter på bänken i natt – för andra matchen i rad.

Det har inte hänt sedan februari 2011.

– Men ”Henke” är fortfarande nummer ett, säger coachen Alain Vigneault.

Tre Kronors givne förstemålis i Sotji i februari har haft en mindre lyckad säsong än vanligt och inte lika ofta som normalt ”stulit” matcher åt sitt New York Rangers i oktober och november.

Och nu ser det ut som att han för första gången sedan han hösten 2005 blev Blåskjortornas givne förstekeeper har en allvarlig utmanare om toppositionen på Broadway.

Cam Talbot, 26-åringen som ersatte Martin Biron som andremålis i början av grundserien, har varit exceptionellt bra när han spelat och vunnit nästan alla matcher han startat, inklusive hemmapremiären mot Vancouver i lördags.

Bänkad efter basketmatch

Därför får han en ny chans när Winnipeg Jets i natt gästar Madison Square Garden – och för andra gången i rad sitter alltså ”Kung Henrik” på bänken.

Det är första gången sedan februari 2011 han är bänkad två matcher i rad – och den gången berodde det på att dåvarande coachen John Tortorella inte var nöjd med att han under en ledig kväll suttit ”courtside” på en basketmatch och låtit sig fotograferas med Chris Rock och Just Bieber.

– Men ”Henke” är fortfarande nummer ett. Talbot får börja igen för att han spelat så bra på slutet, säger coachen Alain Vigneault.

”Jag har överarbetat”

Lundqvist själv är besviken över att han inte spelar mot Jets.

– Men jag har överarbetat situationer i flera matcher och inte haft tillräckligt tålamod, säger han och passar samtidigt på att döda alla spekulationer om att hans sviktande form beror på att han och klubben inte kommit överens om kontraktsförlängning ännu.

– Det var en distraktion under försäsongen, men det har ingenting med detta att göra, heter det.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL