”Dum i huvudet om man inte ändrar”

Thelander till ny attack mot disciplinnämnden

Rögles Jesper Jensen missar resten av säsongen på grund av avstängning.

Dansken får stöd från Karlskogas lagkapten Martin Thelander – som kräver att disciplinnämnden förändras till nästa säsong.

– Man börjar fundera över vilka det är som sätter domarna egentligen, säger Thelander.

Martin Thelander.
Martin Thelander.

Rögles Jesper Jensen får inte spela i kvalseriens avslutning. Anledningen: En fem matcher lång avstängning för en tackling på Magnus Häggström i Malmö.

Jensen fick domen i dag och rasar mot disciplinnämndens beslut.

– Jag kunde lika gärna kört klubban över näsan på honom för att få fem matcher. Fem matcher, då har man kört ihjäl någon. Det känns som jag mördat någon, säger han.

Vill se Lindström som jury

Nu får Rögles dansk stöd från Karlskogas lagkapten Martin Thelander. Förra veckan föreslog Thelander att förre SHL-backen Sanny Lindström, numera tv-expert, skulle ta över som enmansjury i nämnden. Efter domen mot Jensen är Thelander ännu mer övertygad om att en förändring måste till.

– Jag lider med Rögle och fattar ingenting. Det finns ingen röd tråd i bedömningen utan bevisar bara det vi sagt tidigare. Något måste göras. Jag tror det här är droppen som fick bägaren att rinna över, säger han till Sportbladet.

”De kan ha handuppräckning”

– Vi kan inte ha det så här. Nu blir Rögle jävligt hårt drabbat och om jag tyckt synd om oss tidigare är det bara en bråkdel av vad Rögle råkar ut för nu.

Thelander vill att klubbledarna i SHL och allsvenskan agerar för att förändra disciplinnämnden.

– Alla sportchefer i SHL och allsvenskan kan ta en middag i Stockholm och prata öppet om vad vi ska göra åt det. De kan ha handuppräckning på vilka som tycker att systemet fungerar bra.

Och om man inte ändrar?

– Då fortsätter man dunka huvudet i väggen. Det har varit kritik i flera år. Man är dum i huvudet som liga och förbund om man inte gör något åt det.

Tycker att vissa lag missgynnas

Thelander tycker att Jesper Jensens är på tok för hårt. På sitt Twitterkonto skrev han följande under torsdagen: "Disciplinnämnden visar med sina domar att de inte vill/KAN vara kvar nästa säsong! Det här luktar återigen Ryssland!

Vad menar du?

– Man börjar fundera på vilka det är som sätter domarna egentligen, om du ser vilka Rögle slåss med i kvalserien.

Menar du att vissa lag gynnas av nämnden?

– Nej, men andra lag missgynnas. I det här fallet Rögle.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN