”Vi ska inte spela upp Djurgården”

AIK-fansen: ”Ser hellre en AIK-förlust än att Djurgården går upp”

AIK kan hjälpa Djurgården att nå SHL i kväll.

Då hoppas fansen på förlust.

– Vi ska inte spela upp Djurgården. Jag ser hellre en AIK-förlust än att Djurgården går upp, säger Fredrik Ekström, ordförande i Smokinglirarna.

AIK:aren Agneta Sjödin drömmer om 8-1 till ”Gnaget”.
AIK:aren Agneta Sjödin drömmer om 8-1 till ”Gnaget”.

Fansen till AIK, Malmö, Djurgården och Rögle lär bita på naglarna i kväll när den sista omgången av kvalserien avgörs.

– Jag vet inte hur jag ska palla det här, det är en mardröm. Jag ska på Bindefelds bokrelease och stänger nog bara av hockeyn och kanske har lite sms-kontakt med mina kompisar, säger Agneta Sjödin, inbiten AIK-supporter.

AIK har hamnat i ett intressant dilemma. Laget har en mikroskopisk chans att hänga kvar i SHL om man själv vinner med två mål mot Rögle samtidigt som Djurgården förlorar mot Västerås och Malmö tar högst två poäng mot Örebro.

”Tåget har gått”

Men om Djurgården gör sitt mot Västerås kan det bli så att AIK hjälper Djurgården till SHL.

– Känslorna är kluvna. Vissa anser att man ska ta chansen medan många upplever att det är kört. Jag känner att tåget har gått, varför skulle AIK vinna den här matchen när man inte vunnit tidigare? Alla spelare har inte visat hjärta under säsongen, då har jag svårt att se att de skulle göra det nu, säger Fredrik Ekström, ordförande i Smokinglirarna.

– Finns det en jättetydlig chans att vi kan greja det ska spelarna gå för det. Men utgångsläget är att mer eller mindre skita i det.  Det blir en intressantare serie för oss med Djurgården i allsvenskan.

Hur många AIK-are stöttar laget i Ängelholm?

– Vi har ingen organiserad resa till Ängelholm, så det blir nog få AIK-are på plats.

”Kanske läggmatch”

Agneta Sjödins känslor är kluvna:

– Kanske ska man köra en läggmatch så Djurgården inte går upp? säger hon och skrattar.

– Nej då, jag skojar. Jag vet att sannolikheten att Djurgården förlorar mot Västerås är liten, de har ett bra driv och ett fantastiskt stöd av sin klack. Men man kan väl drömma om att vi vinner med 8–1 och att Djurgården förlorar.

Går det att tänka tanken att AIK hjälper Djurgården till SHL?

– Det är svårt att tänka den tanken.

”Kommer nog inte täcka skott”

Förre AIK-målvakten Christopher Heino-Lindberg, som sadlat om till countrymusiker med artistnamnet Chris Lindberg, säger att han inte skulle ha släppt in mål med flit om han var AIK:s målvakt i kväll:

– Jag hade varit professionell och gjort mitt bästa, vi målvakter fungerar så. Daniel Larsson kommer göra sitt bästa i kväll. Men om utespelarna ser på jumbotronen att Djurgården leder stort kommer de nog inte täcka skott. De är nog bara ”Blomman” (Patric Blomdahl) som gör det. Ser spelarna att det är kört inför tredje tror jag inte att de lägger sig, men de offrar inte det där lilla extra.

Hur tippar du att det slutar?

– Hjärtat säger AIK. Djurgården kan bli skakis när man ska stänga det hemma på Hovet. Och Rögle kan vi slå. Och Örebro vill avsluta snyggt på hemmaplan. Men hjärnan säger... Rögle.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!