HV juniormästare – för andra året i rad

Svenska J20-mästare – för andra året i rad.

HV71 vann finalen mot Färjestad tämligen enkelt.

– Vi har ett bra lag när vi har alla spelare tillgängliga, säger tränaren Roger Forsberg till TV4.

HV71 kan kallas för den ledande klubben i svensk juniorishockey. Klubben vann SM-guld på J20-nivå förra säsongen och upprepade bedriften i år.

Under söndagen besegrades Färjestad i SM-finalen med klara 5–1.

– Vi har ett bra lag när vi har alla spelare tillgängliga. Men av de lag som var med i semifinal (Brynäs och Modo var de andra semifinallagen) är det bara Färjestad som har sitt SHL-lag kvar i slutspelet och därmed inte alla spelare disponibla. Men vi har ett starkt lag, en härlig grupp och allt sådant, säger HV-tränaren Roger Forsberg till TV4.

Romfors öppnade målskyttet

I HV-laget märktes bland annat SHL-spelarna Filip Sandberg, Lawrence Pilut och Erik Andersson. Jönköpingslaget gick i från redan i den första perioden tack vare två mål i numerärt överläge. Victor Romfors satte 1–0 efter nio minuter och en stund senare ökade Erik Andersson på till 2–0.

HV gjorde även 3–0 i den andra perioden innan Färjestad reducerade. Men när Karlstadlaget skulle forcera i slutet satte Jimmie Jansson 4–1. Tolv sekunder senare fastställde Markus Näslund slutresultatet i tom bur.

”Rinner iväg på slutet”

För HV71:s del var finalen en betydligt lättare resa än lördagens semifinal mot Modo. Då vann HV med 4–3 efter att Erik Andersson stått för det avgörande målet i straffläggningen.

– Det var en tuff match men jag påstår inte att det här var enkelt. Det rinner iväg på slutet som det kan göra ibland när man får ett mål i tom bur. Men matchen i går var absolut tuff den med.

Bronset gick till Brynäs efter 5–1 mot Modo.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!