Hockey

HV juniormästare – för andra året i rad

Av: 

Jimmie Larsson

HOCKEY

Svenska J20-mästare – för andra året i rad.

HV71 vann finalen mot Färjestad tämligen enkelt.

– Vi har ett bra lag när vi har alla spelare tillgängliga, säger tränaren Roger Forsberg till TV4.

HV71 kan kallas för den ledande klubben i svensk juniorishockey. Klubben vann SM-guld på J20-nivå förra säsongen och upprepade bedriften i år.

Under söndagen besegrades Färjestad i SM-finalen med klara 5–1.

– Vi har ett bra lag när vi har alla spelare tillgängliga. Men av de lag som var med i semifinal (Brynäs och Modo var de andra semifinallagen) är det bara Färjestad som har sitt SHL-lag kvar i slutspelet och därmed inte alla spelare disponibla. Men vi har ett starkt lag, en härlig grupp och allt sådant, säger HV-tränaren Roger Forsberg till TV4.

Romfors öppnade målskyttet

I HV-laget märktes bland annat SHL-spelarna Filip Sandberg, Lawrence Pilut och Erik Andersson. Jönköpingslaget gick i från redan i den första perioden tack vare två mål i numerärt överläge. Victor Romfors satte 1–0 efter nio minuter och en stund senare ökade Erik Andersson på till 2–0.

HV gjorde även 3–0 i den andra perioden innan Färjestad reducerade. Men när Karlstadlaget skulle forcera i slutet satte Jimmie Jansson 4–1. Tolv sekunder senare fastställde Markus Näslund slutresultatet i tom bur.

”Rinner iväg på slutet”

För HV71:s del var finalen en betydligt lättare resa än lördagens semifinal mot Modo. Då vann HV med 4–3 efter att Erik Andersson stått för det avgörande målet i straffläggningen.

– Det var en tuff match men jag påstår inte att det här var enkelt. Det rinner iväg på slutet som det kan göra ibland när man får ett mål i tom bur. Men matchen i går var absolut tuff den med.

Bronset gick till Brynäs efter 5–1 mot Modo.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!