”Vet inte riktigt vad som hände”

HOCKEY

Anders Nilsson om Crosbys avgörande

Foto: TIll slut fick Anders Nilsson ge sig mot Penguins Sindey Crosby.

NEW YORK. Till sist hjälpte det, förstås, inte mot en hungrig Sidney Crosby.

Men Anders Nilsson gjorde en ny, fin match i New York Islanders kasse när Pittsburgh Penguins gästade Long Island i natt.

– Ja, jag kände mig komfortabel och tycker det gick bra, säger den 23-årige doldisen efter 3-2-förlusten.

Foto: Anders Nilsson.

När ryske stjärnmålvakten Evgeni Nabokov för ett par veckor sedan skadade sig i en match mot Detroit blev Anders Nilsson – som gjorde fyra matcher för Islanders för två säsonger sedan men därefter hållit till i farmarlaget i Bridgeport – upp från AHL och han har nu gjort så starkt intryck på ledningen att han i Nabokovs frånvaro börjar se ut som tjänstgörande förstemålis på Long Island.

Den reslige norrlänningen, fostrad i Luleå, var utmärkt mot Washington i helgen och stod för en ny fin insats i ett tajt drama mot Pittsburgh i natt.

”Kände mig konfortabel”

Han tog 31 av 34 skott och avväpnande sådana som Evgeni Malkin, James Neal och Kris Letang med en handfull riktigt avancerade räddningar.

– Ja, jag kände mig komfortabel och tycker det gick bra. Det känns som det ska där ute, säger han till klubbens hemsida.

– Ikväll hade jag också väldigt fin hjälp av mina backar. De höll Penguins-spelarna ute på kanterna och såg till att jag såg pucken bra hela tiden. Då blir det mycket lättare för mig som målvakt.

”Vet inte riktigt vad som hände”

Sidney Crosby – som de facto mötte svensken redan när han återkom från sin första hjärnskakning för två säsonger sedan; det var en av de där fyra matcherna, det – kunde Nilsson dock inte stoppa.

Världsstjärnan kvitterade hemmalagets 2-1-ledning i ett powerplay i tredjeperioden – och sedan avgjorde han hela tillställningen med en fantastisk soloräd på övertid.

– Han kom i väldigt hög fart och sedan vet jag inte riktigt vad som hände, jag måste kolla reprisen själv, säger Anders-

■ ■ ■

Det såg ut som att Chicago Blackhawks var på väg mot ännu en mäktig vändning när Johnny Oduya i slutet av andra perioden i bortamötet med Dallas dunkade in sitt tredje mål för säsongen.

Med det målet kvitterade de nämligen det som i början av samma period hade varit 3-0-ledning för hemmalaget.

Men Stars kom igen. I början av tredje prickade Antonie Roussel in 4-3 och det räckte till en oväntad och meriterande seger.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL