Hockeyallsvenskan

Magsjuka i Leksand – två backar saknas i kväll

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”Vi vill vinna mot Malmö”

Magsjukan har inte spritt sig.

Leksand tvingas dock ställa över två man till kvällens match.

Backstjärnorna Jan Houkko och Oliver Ekman-Larsson kommer inte till spel mot Malmö Redhawks som Leksand verkligen vill vinna.

– Malmö är det enda lag vi inte har tagit poäng mot i år, säger assisterande tränaren Tomas Jonsson till sportbladet.se.

Jan Huokko.
Jan Huokko.

Leksand har egentligen ingenting att spela för i kvällens match. Laget är redan klara seriesegrare. Malmö Redhawks har allt att spela för. Laget jagar en play off-plats och fortsatt hopp om spel i elitserien. Situationen känns således igen från tidigare möten. Som förra säsongen när ett redan avsågat Leksand besegrade Malmö i sista matchen vilket betydde att skåningarna missade elitserien. Nu ska Leksand förstöra för Redhawks igen.

– Vi bryr oss inte om det där. Vi tittar bara på oss själva och vi vill vinna matchen. Vi har inte slagit Malmö i år och senast förnedrade de oss här upp med 3–0, säger Tomas Jonsson.

Hur är det med motivationen?

– Det är absolut inget fel på den. Vi vill gå in i kvalserien med en positiv känsla och det är alltid mycket bättre att kliva in i en ny serie med en seger i ryggen.

Förutom motivationen har Malmö något annat som talar för laget. Magsjuka har härjat i laget och fyra man – Janne Huokko, Pelle Prestberg, Oliver Ekman Larsson och Robert Petrovicky – var osäkra till start.

Nu står det klart att Prestberg och Petrovicky kommer till spel.

– Ja, det är Houkko och Ekman-Larsson som inte kan spela. Vi hoppas att det inte har spritt sig, men på värmningen var det inget som tydde på att det var några problem, säger Tomas Jonsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan