"Gör upp som män"

HOCKEY

New York Rangers försvarar värvningen av Brashear

Foto: AP, Pontus Höök

Donald Brashear påhopp mot New York Rangers Blair Betts var ett av förra säsongens mest omtalade.

Nästa säsong spelar Brashear i just Rangers – och nu får lagets tränare försvara värvningen.

– Vi får glömma vad som hände med Betts, säger John Tortorella.

Det var i första omgången av vårens Stanley Cup-slutspel som Washingtons tuffing Donald Brashear satte in en ful tackling på New York Rangers Blair Betts.

New York-pressen kallade Brashear för ”New Yorks fiende nummer ett” efter påhoppet och Betts missade resten av slutspelet på grund av skadorna han ådrog sig i smällen.

Men klubbledningen i Rangers har uppenbarligen förlåtit Donald Brashear. Tidigare i sommar värvade man nämligen slagskämpen från Washington.

”Alla vet att det var fel”

En värvning som tränaren John Tortorella nu får försvara.

– Jag är inte alls nöjd med det som hände med Blair Betts. Alla vet att det var fel. Men ni måste förstå situationen som klubben är i nu och att vi vill göra vissa förändringar. Donald kommer att hjälpa oss med det, säger Tortorella till New York Post.

– Jag kan aldrig försvara om en spelare medvetet försöker skada en annan spelare. Jag vet inte om det var det som hände med Betts, men om jag tror att Donald är ute efter att skada någon medan han spelar för Rangers, så kommer det att bli konsekvenser.

Om Blair Betts lagkamrater i New York Rangers inte tycker om att Brashear nu spelar i deras klubb, har Tortorella ett annorlunda förslag på hur det problemet ska lösas:

– Om någon av våra killar har problem med Donald, så får de göra upp som män, säger Tortorella till New York Post.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL