SHL 2016/2017

Malmö fick jubla efter segerkrossen

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

MALMÖ. Malmö var mitt inne i en rejäl formsvacka. Då utklassade de Örebro med 6–0 – och firar nyår som SHL:s bästa lag i powerplay.

– Vi kom ut som ett hungrigt slutspelslag, säger backen Nils Andersson. 

Det lossnade rejält för Malmö mot Örebro.

Malmö hade bara tagit tre poäng på sju matcher i december inför årets sista match. Då pulveriserade skåningarna Örebro och vann med hela 6–0. 

De tre första målen kom i powerplay och den utdelningen gör att Malmö åter är SHL:s bästa lag i numerärt överläge. Malmös utdelning i powerplay snittar 29,63 procent.

– Vi har spindeln i nätet, Frederik Storm, som sorterar in och sorterar ut puckar. Han var oerhört bra i dag, han hjälpte alla oss andra, säger Nils Andersson om powerplaysuccén.

”Gör det jag ska göra”

Den 25-årige backen öste in poäng i början av säsongen, men sen gick Anderssons produktion i stå. Mot Örebro gjorde han tre assist och nu har han noterats för 15 poäng (fyra plus elva) den här säsongen.

– Min kvalité är väl att göra poäng i powerplay, det är ett av mina uppdrag i det här laget. I dag gjorde jag det jag ska göra. Det är kul när det fungerar, säger han. 

”Faller vi ihop som ett korthus”

Ett problematiskt december avrundades alltså med segerjubel. Andersson tror att 6–0 mot Örebro var högst nödvändigt.

– I början av den här förlustraden spelade vi bra, den första dåliga matchen var egentligen matchen innan den här matchen. Då hade vi ett möte och tog oss samman – och nu levererade vi. Det är skönt att vi har den kvalitén i laget, när det börjar spreta behöver det inte fortsätta spreta. Nu kändes det som att vi kom ut som ett hungrigt slutspelslag, säger han.

Örebros tränare Johan Thornberg tycker att hans lag inledde matchen på ett lovande sätt, men riktar stark kritik mot sina spelares insats efter Malmös 4–0-mål. 

– Sen faller vi ihop som ett korthus, så som det har sett ut i några matcher. Det är helt oacceptabelt, säger Thornberg.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

Malmö Redhawks

Örebro HK

SHL Svenska hockeyligan