OS-ratade Lucas Raymond med tionde målet för Detroit i NHL

NEW YORK. Rookie-sensationen Tre Kronor-ledningen glömde att ta ut till OS slog till i natt igen.

Lucas Raymond prickade in sitt tionde mål för säsongen och skulle mycket väl kunna beskrivas som hetaste svensken i NHL.

– Jag är en offensiv forward och försöker ta mitt ansvar som sådan, säger han efter 4-3-segern mot Seattle.

Som Sportbladets Hans Abrahamsson och Tomas Ros nyligen avslöjade underlät Johan Garpenlöv och hans medarbetare att inkludera Lucas Raymond i den bruttotrupp som sattes samman i somras och om de pågående försöken att korrigera det misstaget misslyckas får han inte åka med Tre Kronor till Kina i februari.

Hur olyckligt det vore framgick återigen med all önskvärd tydlighet när Detroit tog emot Seattle Kraken inatt, för då smällde han som blott andre svensk den här säsongen in sitt tionde mål.

Snyggt var det också. Han stod med ryggen mot Seattles kasse när han, 6.30 in i tredje perioden, fick pucken – men vhan ände på en femöring och vispade iväg ett skott som Philipp Grubauer inte alls var beredd på.

– Det var skönt att få in tionde målet, förstås, men jag är en offensiv forward och försöker ta mitt ansvar som sådan. Fast jag tänker inte så mycket, jag bara spelar så bra jag kan, säger den 19-årige göteborgaren.

Segern var Red Wings fjärde raka och tack vare den sviten har de, till allmän förvåning, tagit sig upp på slutspelsplats.

– Vi har hittat tillbaka till vårt spel, fortsätter Lucas.

– Segern ikväll var inte den vackraste, men vi fick jobbet gjort och det var stort.

Marcus Johansson och Alex Wennberg hade varsin assist för Kraken.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!