Oväntade vändningen – inget Djurgården för Thoresen

Det skulle vara så gott som klart.

Men förhandlingarna mellan Storhamar och Djurgården strandade, och Patrick Thoresens dröm om en SHL-comeback stannade vid just en dröm.

– Jag var frustrerad. Jag trodde aldrig att sådan möjlighet skulle dyka upp igen, säger Thoresen till Hamar Arbeiderblad.

Följ ämnen i artikeln

Djurgården går kräftgång i botten av SHL, och ligger efter 30 spelade omgångar tvärsist i tabellen.

I slutet av december övertalade man trotjänaren Dick Axelsson att komma tillbaka från pensionen, och tidigare i januari kom det uppgifter att även Patrick Thoresen skulle vara klar för en comeback.

Så blir det inte. Förhandlingarna mellan norska Storhamar och Djurgården har strandat.

– Jag hade inte föreställt mig att en sådan möjlighet skulle dyka upp igen, säger Thoresen till norska Hamar Arbeiderblad.

Missnöjd med klubben

Den nu 38-årige Thoresen har spottat in poäng i norska Storhamar – den här säsongen har han gjort 37 poäng på 25 matcher.

Thoresen har meriter från både NHL och KHL. Norrmannen kom till Djurgården redan 2003, men lämnade för Edmonton Oilers efter tre säsonger.

– Jag är 38 år och känner att det går lite långsammare, och jag var osäker på om jag höll den nivån. Men jag tror att jag hade gjort det, säger Thoresen.

Norrmannen hade en muntlig överenskommelse med Djurgården, men Storhamar krävde en övergångssumma för sin spelare – något SHL-klubben inte vill betala.

– Jag hade ingen klausul i kontraktet, så det var upp till Storhamar, säger han och tillägger att han inte blev glad när Storhamar krävde en summa Djurgården inte skulle betala för honom.

– Jag blev frustrerad när det inte löste sig.

Han gjorde en succéartad comeback i Djurgården säsongen 2015/2016, gjorde 48 poäng på 49 matcher och blev utsedd till årets spelare.

Efter sejouren på Hovet blev en säsong i Zurich Lions, innan han vände hem till moderklubben Storhamar i Norge.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!