Marcus Krüger återvänder till Djurgården

Djurgården är på väg att landa en riktig stjärnvärvning till kommande säsong. 

Sportbladet kan avslöja att den dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger, 31, är överrens om ett flerårskontrakt.

– En superduktig spelare som vi för en dialog med, säger K-G Stoppel.

Följ ämnen i artikeln

Djurgården slåss för sin överlevnad i botten av SHL-tabellen. Risken är stor att klubbens SHL-existens avgörs via kvalspel. 

Samtidigt pågår lagbygget inför nästa säsong.

När nya sportchefen K-G Stoppel var med i Sportbladets ”60 minuter bara om Djurgården” var han öppen med att tidigare djurgårdsspelare stod högt upp på prioriteringslistan till kommande säsong. 

– Det är absolut ett mål, jag brinner lite extra för det eftersom jag varit med på resan med de som då var unga talanger men som i dag är väldigt duktiga hockeyspelare. Vi har en uppsjö av duktiga 90-talister runtom i världen, klart att det finns ett enormt stort fokus på att få hem någon av dem. 

Och nu har Stoppel fått napp, enligt Sportbladets uppgifter. 

Det handlar dessutom om en riktig tungviktare och en spelare som stått högt upp på önskelistan i många år. Nämligen dubble Stanley Cup-vinnaren Marcus Krüger, som även var med i det stjärnspäckade laget som tog OS-silver i Sotji 2014. Huddingekillen var också med och vann VM-guld med Tre Kronor 2017. 

Marcus Krüger.
Marcus Krüger.

Vunnit Stanley Cup och VM-guld

Enligt Sportbladets uppgifter är Krüger nu överens om ett flerårskontrakt med klubben han slog igenom i för drygt tio år sedan. 

– Han är en superduktig spelare som vi för en dialog med, men han är inte klar för oss, säger Stoppel, som jobbar både på kort och lång sikt:

– Vi har mycket att fokusera på just nu i serien, men jag försöker också kika på bygget inför nästa säsong, säger han.

Det finns dock en sak som kan fälla övergången: att Djurgården åker ur SHL. Då gäller inte kontraktet, enligt Sportbladets uppgifter. 

Efter två succésäsonger lämnade Marcus Krüger Djurgården 2011 och flyttade till Chicago. Han spelade sammanlagt sju säsonger i Blackhawks och vann två Stanley Cup-titlar, 2013 och 2015.

De tre senaste säsongerna har den skicklige centern spelat under Rikard Grönborg i schweiziska Zürich. 

Krüger är långt ifrån den enda hemvändaren som Djurgården visat stort intresse för. Enligt Sportbladets uppgifter uppvaktas också spelare som OS-forwarden Daniel Brodin, NHL-backen Fredrik Claesson och KHL-backen Olle Alsing. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!