”Räcker inte om vi vill vinna guld”

Reideborn stoppade SAIK:s bombardemang

Av: Andreas Käck, Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården har tagit ledningen med 2–1 i matcher mot Skellefteå.

Men den här gången krävdes det storspel av Adam Reideborn.

– Det var en svettig match för min del, säger han till Sportbladet.

Det blev heta känslor när matchserien mellan Djurgården och Skellefteå var tillbaka för en ny rond på Hovet i Stockholm. Efter den första perioden uppstod ett storbråk efter avblåsning där sex tvåminutersutvisningar (tre vardera) delades ut.

Dessförinnan hade 18-årige Albin Eriksson gett gästande SAIK ledningen, men Djurgården vände till 2–1 via två snabba mål av Dick Axelsson och Sebastian Strandberg.

”Jag fick slita”

Sen stal Adam Reideborn rubrikerna.

I en andra period där Skellefteå dominerade totalt klev han fram och stoppade allt och lite till.

– Det var en svettig match för min del. Jag fick slita, speciellt i andra perioden där vi blev lite fastspelade i egen zon. Jag fick vara på tårna där och verkligen slita tillsammans med utespelarna för att freda målet, säger Reideborn.

Var det här rentav din bästa match i Djurgården?

– Det vet jag inte, men jag fick hjälpa laget till att vinna matchen. Jag fick vara ganska involverad och jag är nöjd med min insats. Jag ska försöka vara lika bra i nästa match, säger målvakten.

I C More poängterar han dock att lagets spel måste bli bättre framöver.

– Vill vi vinna SM-guld räcker det inte att vara i egen zon, då måste vi få tag i pucken och skapa lite mer chanser framåt, säger Reideborn.

”Jävligt surt”

Djurgården vann till slut med 3–1 efter ett sent mål av Dennis Svensson (hans första för klubben) och leder nu med 2–1 i matcher.

Efteråt var det stor besvikelse i Skellefteå-lägret.

– Jag tycker att vi för spelet fullt ut i två perioder. Vi gör en bra match, men vi får inte dit puckarna. Jävligt surt att torska den här matchen. Jag är jävligt besviken just nu, säger Emil Djuse.

Publicerad: