Oskarshamn tvingade fram en avgörande match

avJohannes Hägglund, Linus Norberg

OSKARSHAMN/STOCKHOLM. Det är uppdukat för ett jättedrama på måndag.

Då avgörs det vilket lag som spelar i SHL nästa säsong och Joakim Thelin lägger över all press på Timrå inför avgörandet.

– I och med att vi spelat så pass bra nu tycker jag att de ska vara lite skitnödiga, säger Oskarshamns matchhjälte.

Direktkvalet till SHL mellan Oskarshamn och Timrå har utvecklats till en riktig nagelbitare. Timrå hade matchboll inför den sjätte matchen i Oskarshamn, men medelpadingarna låg under med 2–4 i början av den tredje perioden. Än en gång stod dock Timrå för en stark upphämtning och i slutminuten kvitterade de till 4-4. I förlängningen var det dock Joakim Thelin som klev fram och sköt segern till Oskarshamn.

– Vi har många där i omklädningsrummet som vill avgöra och jag är absolut en av dem. Men om det är jag eller någon annan som gör det skiter jag i, säger Thelin, som även gjorde Oskarshamns 4-2-mål.

”De ska vara lite skitnödiga”

När han beskriver sitt avgörande mål passar han också på att skicka en liten passning till Timrås målvakt Niklas Svedberg.

– Vi vet att han är svag på plocken, då siktade jag där, säger Thelin.

Har ni hittat Svedbergs svagheter?

– Många av våra mål har gått in på plocksidan. Vi har scoutat honom bra, säger Thelin.

På måndag vet vi vilket lag som spelar i SHL nästa säsong. Då spelas den sjunde och avgörande matchen i NHK Arena, och Thelin lägger över pressen på Timrå.

– Timrå har haft pressen på sig hela serien, medan vi inte har någon press alls på oss.

Du tycker fortfarande de har mest press på sig?

– Ja, men i och med att vi spelat så pass bra nu tycker jag att de ska vara lite skitnödiga, säger Thelin.

Avgörs på måndag

Samtliga sex möten i den här serien har slutat med hemmaseger, men Oskarshamns tränare Håkan Åhlund är inte så säker på att det är någon fördel med hemmaplan på måndag.

– Jag vet hur det är att vara i den där positionen som spelare. Man har inte den fördelen i en game 7. Det känns 50/50. Vi har spelat en match fem mot AIK (HockeyAllsvenska finalen). Vi har ett gyllene läge, säger Åhlund.

Timrås forward Rickard Palmberg, som också han blev tvåmålsskytt, håller varken med om att det är Timrå som har pressen på sig eller att hemmaplan skulle ha mindre betydelse i en match 7.

– Det tycker jag inte. Det är en match kvar nu. Vi har ett grymt stöd på hemmaplan, och vi vet att vi är staka hemma, säger Palmberg,

Vad talar för att ni spelar i SHL nästa säsong?

– Vi är starkare än dem. Vi visade i dag att vi har ett snäpp till, men det gäller att vi får till det över en hel match, säger Palmberg.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM