Ovetjkin passerade Lemieux i NHL:s skytteliga

NEW YORK. Alex Ovetjkin skrev historia under lördagen – igen.

Med ett hattrick för andra matchen i rad seglade han upp på delad niondeplats i alla tiders skytteliga.

– Han har nog en liten tanke på att komma ikapp Gretzky till slut, säger radarpartnern Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Redan med det dundrande skott han dammade in i mitten av första perioden i Washingtons bortamatiné mot New York Islanders gick Alex Ovetjkin upp jämsides med Mario Lemieux på tiondeplatsen i målligan för alla tider.

Men det var bara ett preludium…

Under den mäktiga vändning stjärnorna från huvudstaden iscensatte i tredje perioden – när 1-4-underläge blev 6-4-vinst – vräkte han liggande in ett fantastiskt konstmål till och blev ensam tia. Och så fullbordade han hattrick för andra matchen i rad med karriärens 692:a fullträff i tom kasse i slutet, vilket betyder att han nu delar niondeplatsen med Steve Yzerman.

– Mm, bra eftermiddag att passera Mario och tangera Yzerman. Men han är stekhet just nu. Man såg direkt att han var väldigt spelsugen, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efteråt.

– Och inte oss emot, han är den bäste målskytt som finns så när han blir så sugen är det väldigt bra för laget.

Kan passera flera legendarer

Snart kommer även Yzerman, Mark Messier, Mike Gartner och Phil Esposito vara passerade – och sedan?

Well, upp till Wayne Gretzky på förstaplatsen är det fortfarande oerhört långt, men som vi tidigare nämnt finns chansen om ”Ovie” likt radarpartnern Nicklas Bäckström – som stod för en assist på Long Island – fortsätter fem säsonger till.

– Jo, det är nog så han tänker han själv också, konstaterar ”Bäckis”.

Även Carl Hagelin bidrog med mål för andra matchen i rad mot ett Islanders som rimligen börjat sakna Robin Lehner på allvar nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!