NHL

Hyllade familjen med Hammarby-låt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

ST. LOUIS. Bajen-supportern Jacob Markström såg till att det lät som på Hammarby-match under NHL:s All Star-fest i St. Louis i natt.

På hans initiativ ekade Kentas ”Just idag är jag stark” under takåsarna i hockeyhallen Enterprise Center.

– Det var en hyllning till pappa och brorsan, som ju båda spelat för Hammarby. Väldigt speciellt att höra den i ett sånt här sammanhang, jag började nästan sjunga med, säger Vancouver-keepern.

Målvakterna som tagits ut till All Star-festen fick välja egna låtar som soundtrack när de under nattens så kallade ”Skills”-competition tävlade i straffräddningar – och Jacob Markström slog alltså till med Kentas ”Just idag är jag stark”, sedan många år Hammarbys inmarsch-låt på Söderstadion/Tele2 Arena.

– Det bara kom till mig när jag fick veta att vi hade den möjligheten, berättar han efteråt.

Därmed blev ”Markans” första All Star-framträdande en hyllning till nyligen bortgångne pappan Anders – och till storebrodern Tim. 

– Ja, de har ju båda spelat för Hammarby och därför är jag själv Bajen-fan sedan barnsben. Så jag ville hylla dem och Hammarby och se till att det lät som på Söderstadion och Tele 2.

För svenskar på plats var det något egendomligt att sitta i en hockeyhall i amerikanska mellanvästern och höra Kentas gamla klassiker dåna på hög volym medan Patrick Kane, Tyler Seguin och de andra högdjuren matade puckar på Canucks blågule stjärnkeeper.

Det var det för ”Markan” också.

– Ja, det kändes väldigt speciellt att höra den i ett sånt här sammanhang. Jag började nästan sjunga med flera gånger, ler han.

Upplevelsen i övrigt?

– Jag har varit borta från is ett tag och hade behövt stretcha lite mer, jag var rätt stel, he he.

– Men det var väldigt kul, det blir många garv på isen sådana här gånger. Och det är imponerande att se skickligheten hos killarna. Det är verkligen några av världens bästa spelare som är här och visar vad de går för.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Ny sheriff på mållinjen i NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Jacob Markström

Vancouver Canucks

Ishockey