Blytunga kvällen – Lundqvist fick lämna isen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Ena dagen gräddsås, nästa kall pölsa…

Bara ett par dygn efter att han höll första nollan på över två år hade Henrik Lundqvist betydligt mindre rolig upplevelse på Madison Square Garden och blev utbytt efter fyra insläppta mål på femton skott.

– Vi gjorde några misstag och tyvärr lyckades jag inte städa upp när det hände, säger han efter Rangers 5-3-förlust mot Dallas

Det är verkligen tvära kast i NHL ibland.

I lördags lyste lättnaden i Henrik Lundqvists ögon efter att han, i sin första match från start på flera veckor, stängt igen helt mot Detroit Red Wings.

Blott två dygn senare är blicken tom och ledsen.

För det blev ingen repris av Motown-uppvisningen när starka Stars från Dallas gästade Manhattan i natt.

Byttes ut

Den svenske målvaktsstjärnan släppte in fyra mål på femton skott och byttes ut efter två perioder.

– Jag tyckte vi spelade bra i första perioden, men begick några misstag och tyvärr lyckades jag inte städa upp efter dem, säger han.

– Efter att de gjort sitt tredje kom vi av oss och släppte till många två-mot-en-chanser och fjärde målet… ja, han (Blake Comeau) slog mig helt enkelt. Det blev en svår match att spela.

För gästerna från Texas var stillställningen en lyckad fortsättning på en New York-vistelse som började med seger mot Devils i lördags och rundas av mot Islanders i Brooklyn kommande natt.

Henrik Lundqvist.
Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist.

– Ja, hoppas vi kan avsluta bra och ta full pott på denna roadtrip, säger John Klingberg, som avlossade det skott Joe Pavelski kunde styra in bakom Lundqvist i mitten av första perioden.

– Ikväll tyckte jag att vi började lite halvdant men straffade dem när de tog ”challenge” på ett powerplay så vi kunde göra två i samma veva. Sedan tog vi över och sög musten ur dem.

Mattias Janmark assisterade även han till ett mål.

Detroits säsong blir bara mer och och mer miserabel.

Inte nog med att de förlorar hela tiden. De gör inte ens några mål längre - alls.

I natt blev de nollade för andra gången i rad, hemma mot Philadelphia. 3–0 skrevs siffrorna till. Robert Hägg hade en assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE