Nylander: ”Jag brukade slockna i fyra timmar”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: Chris Young / TT NYHETSBYRÅN

Å ena sidan är William Nylander en skicklig och träningsflitig ishockeyspelare.

Å andra sidan är han en 24-åring med en del egenheter för sig – som att sova på golvet i en buss.

– Jag tog alltid med mig en tjock yogamatta och sov i gången. Jag brukade slockna i fyra timmar, säger han till The Athletic.

Som juniorer var William Nylander och Victor Olofsson lagkamrater i Modo. Olofsson, som nu gör succé i Buffalo Sabres, berättar för The Athletic att han imponerades rejält av Nylanders skicklighet.

Men också av en annan grej som William delar med sin bror, Alexander Nylander.

– Jag har aldrig träffat några som sover så mycket som dem, säger Olofsson som har varit lagkamrat med Alexander Nylander i Buffalo.

”Tar det bara lugnt”

Under tiden i Modo brukade en ung Nylander sitta längst fram i spelarbussen. Där fanns det bra mycket mindre utrymme än bak i bussen, där veteranerna höll till.

Det var då yogamattan åkte fram på golvet.

Sju år har gått sedan första säsongen i Modo, och fortfarande tar sömn upp en stor del av schemat för Nylander som ofta tar en tupplur på fyra timmar.

Älskar lasagne

The Athletics artikel bygger på följande frågeställningen: Vad är det vi inte vet om William Nylander?

Många lagkamrater från Nylanders karriär är tillfrågade och svensken lyfts genomgående fram som en bra, familjekär kille som tränar hårdare än många andra.

Lasagnen på I Sodi i New York

Men även andra sidor lyfts fram.

– Han gillar verkligen lasagne, säger svenske lagkamraten Rasmus Sandin och berättar en historia från ett restaurangbesök i New York.

– Senast vi var i New York hade vi en lagmiddag. Efter middagen gick han (Nylander) ut igen. Han var bra tvungen att gå och käka lasagne, säger Sandin.

Nylander gick till restaurangen I Sodi, en liten italiensk restaurang i Greenwich Village. En lasagne som Nylander beskriver som den bästa han har haft.

Publicerad:

LÄS VIDARE