Forsberg: ”En väldigt viktig seger”

avPer Bjurman

WASHINGTON. Nashville vägrade följa Tampa och Winnipeg ner i 0-2-gropen.

De vann den andra matchen mot Dallas hemma i Bridgestone Arena i natt – på övertid.

– Hur man än vrider och vänder på det hade det varit jobbigt att hamna i sådant underläge efter två hemmamatcher, så det här var en väldigt viktig seger, säger Filip Forsberg till Sportbladet efter 2-1-segern.

Det har hittills varit en skakande förstarunda för flera av favoriterna i Stanley Cup-slutspelet.

Både Tampa Bay Lightning och Winnipeg Jet har till exempel hamnat i mycket otippat och besvärligt 0-2-underläge efter två hemmamatcher – och i natt riskerade alltså även Central Division-ettan Nashville Predators samma öde.

Men, nej – de lyckades rädda lördagkvällen på södra Broadway och kvitterade sin serie mot Dallas Stars.

”Ingen överraskning”

Det satt dock hårt åt. De offensiva kanonerna hade återigen svårt att ta sig genom Dallas imponerande defensiv och när de väl krigade sig till lägen var målvakten Ben Bishop lika mästerlig som senast.

– Ja, de hade väl ligans bästa defensiv i grundserien, och deras målvakter har varit grymma, så det kommer inte alls som någon överraskning. Det var precis så här vi trodde att det skulle bli, säger Filip Forsberg när vi når honom efter avgörandet.

– För oss gäller det att bara mata på och fortsätta använda de kvaliteter vi har. Jag tycker vi spelat bra i båda matcherna, men framförallt ikväll.

Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Två assist av Järnkrok

Och den här gången fick de alltså, till slut, belöning. Dragkampen stod 1-1 efter full tid och exakt fem minuter in i övertidsperioden lyckades Craig Smith trycka in karriärens hittills viktigaste mål.

– Det var det nog, men vi hoppas och tror att det finns mer där, fortsätter Filip.

– Självklart ett skönt ögonblick. Hur man än vrider och vänder på det hade det varit jobbigt att hamna i 0-2-underläge efter två hemmamatcher, så det här var verkligen en viktig seger.

Calle Järnkrok assisterade till båda hemmamålen – och på det till Smiths övertidsbalja hade även Mattias Ekholm en assist.

Serien fortsätter nu i Dallas natten till tisdag.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL