Vegas körde över San Jose – kan avgöra på fredag

”De äter upp oss, vi har inget svar”

Publicerad 2019-04-17

NEW YORK. Vegas-riddarna har San Jose-hajarna i nätet.

De körde över dem med 5-0 inatt och kan avgöra hela serien natten till fredag.

– Vi ska försöka, men det är alltid svårt att åka till San Jose och spela. Det blir en utmaning, säger William Karlsson till Sportbladet

Jovisst, Stanley Cup-duellen mellan San Jose Sharks och Vegas Golden Knights har också fått en något oväntad karaktär.

Sharks vann första matchen hemma i Sharktank för en vecka sedan med 5-2 och såg riktigt starka ut den kvällen, men redan i matchen därpå replikerade Vegas och sedan har de bara blivit bättre och bättre – och rivalerna från norra Kalifornien bara sämre och sämre.

”Förtjänade kanske ett mål”

I rond fyra i T-Mobile Arena i natt var det klasskillnad. Max Pacioretty stänkte in 1–0 på mycket svajige Martin Jones redan efter en dryg minut – trots att San Jose i två dygn hade talat om vikten av en bättre start – och sedan rann det iväg till förkrossande 5–0-seger.

– Mja, jag tycker i och för sig att Sharks var riktigt bra i två perioder ikväll. De förtjänade kanske ett mål. Men vi har en bra ”påse” längst bak, säger William Karlsson på telefon från Nevada-öknen.

”De äter upp oss”

Marc-Andre Fluery, ja. Målvakten. Han börjar komma upp i samma klass som under fjolårets playoff och var isens kung i natt. Tillsammans med nämnde Pacioretty, som gjorde ytterligare ett mål i nattens match, och dessutom spelade fram till två – och den kedja han bildar med Mark Stone och Paul Stastny har överhuvudtaget varit en giftig harpun i hullet på hajarna. 

– De äter upp oss, erkänner Sharks-coachen Pete DeBoer, och vi har inget svar.

”Wild Bill˝ håller med.

– Ja, de är ruggigt effektiva. Just nu gör de ju alla mål åt oss. Imponerande i och för sig, men fler borde kunna bidra lite mer. Inte minst min kedja.

Nu har Vegas alltså slagläge och kan slå ut rivalerna natten till fredag.

– Vi ska försöka, men det är alltid svårt att åka till San Jose och spela. Det blir en utmaning.