Hockeystudion

Hallå där…

Av: 

Sportbladet.se

HOCKEY

… Mikael Tellqvist, 40, Sportbladets omtyckte hockeyexpert som nu lämnar för att bli player developer hos agentfirman Wesport:

Vad gör en player developer, eller spelarutvecklare som vi säger på svenska?

– I princip handlar det om att vara med och utveckla spelarna så de inte går i samma fällor som jag gjorde en gång i tiden. Stötta både föräldrarna och barnen, för det är unga människor som blir sajnade tidigt och har många tankar om vad som händer. Allas resa är inte likadan och för vissa tar det längre tid. Just den biten tror jag man tappar rätt mycket på agentsidan, att vissa spelare kräver lite längre tid. Det blir en hel del samtal med både spelare och sportchefer. I vissa fall kanske det också är lite tuff kärlek som behövs för unga spelare. 

Om du ska ge ett råd till unga spelare med stora drömmar, vad blir det? 

– Att fokusera på sig själv och inte titta på andras resor. Vidare att att vara nyfiken och ödmjuk, då finns stora möjligheter att ta sig så långt man vill. Det räcker inte bara att jobba hårt utan man måste även vara nyfiken och lyssna. 

Dick Axelsson är en av Wesports största profiler. Vilket råd hade du gett till en ung Dick Axelsson?

– Haha, Jag skulle nog säga, att lyssna mer på andra också. Var lite mer nyfiken och ta in mer information. 

De senaste åren har du jobbat med oss på Sportbladet. Hur var det att ta steget över från att bli granskad till att granska? 

– Det var lite klurigt. Ibland vill man säga mer än man ska göra, men det gäller att tänka mer på konsekvenserna. Hockeyvärlden är liten och ska man kritisera gäller det att vara noggrann och göra det på ett konstruktivt sätt så det inte blir personangrepp. Men det har funkat bra, tycker jag. Det har varit skönt och avslappnande att få tycka och tänka fritt. Tidigare var det mer att man höll det inom sig och gnällde mer i omklädningsrummet.

Har det varit ett svårt beslut att lämna Sportbladet?

– Ja, men det var det. Jag har trivts väldigt bra i vår lilla grupp vi har haft med Hockeystudion. Vi har fått väldigt mycket bra kritik och feedback för vår podd och då trivs man alltid, det är en sorts egoboost. Men att få den här chansen, att få jobba med den största sportagenturen i Skandinavien med en massa olika sporter, var väldigt lockande. Just att få implementera ett litet annat tänk till hockeyn, vi har mycket tennis och andra individuella sporter, och hur man tänker där. Det känns jättespännande att lyfta blicken lite från hockeyträsket och lära av andra sporter.

Många undrar ju hur du har klarat av att jobba med Tomas Ros och Hans Abrahamsson. Nu när du är fri att prata, hur har det varit?

– Haha. Två olika personligheter, helt klart. Ros är mer blodhunden, medan ”Abris” är mer lugn och konstruktiv. Jag tror att kombon är rätt bra.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Först och främst en trevlig tid med familjen, vi åker till Florida över jul. När jag kommer hem startar mitt nya jobb. Det kommer vara full fart med att rekrytera spelare födda 04, där finns flera intressanta namn som det vore kul att jobba med.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Hemma hos Dick Axelsson inför comebacken: ”Kul att folk tror att jag är skitdålig…”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeystudion

Mikael Tellqvist

Sportbladet

Ishockey