Rakell målskytt i viktig seger

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Tom Olmscheid / TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Rickard Rakell hade en fin kväll när Anaheim tog en välbehövlig seger borta mot heta Minnesota.

Han prickade in sitt nionde mål för säsongen och satte också en straff under avgörandet.

– Vi har spelat bra men ändå förlorat många jämna matcher på slutet så det var otroligt skönt att vi kunde vinna ikväll, säger han till Sportbladet efter 3-2-triumfen.

Matchen i St. Paul hade bara pågått i drygt tre minuter när Jakob Silfverberg fick tag i en retur precis framför kassen och svepte ut den vänsterkanten, där Rickard Rakell dök upp och snärtade in pucken bakom unge Kaapo Kahkonen

– Om du får kalla det typiskt Rakell-mål? Ja, he he, det får du. Det var väldigt bra gjort av Jakob, jag behövde bara se till att hålla mig vid bortre. Fast det var nära att jag missade, säger han på telefon strax innan planet hem till Kalifornien ska lyfta.

Målet var ”Rocket Rickys” nionde för säsongen och det får väl ses som ett helt okej facit för en gammal skyttekung, fast själv är han inte riktigt nöjd med hur säsongen artat sig.

– Produktionen är väl okej och vi spelar alla bra fem-mot-fem, men problemet är att vi inte gör några mål i powerplay, fortsätter han.

– Om man ser de till de enskilda spelare som verkligen producerat har väl de gjort runt tio powerplay-mål vardera. Det är vad vi åstadkommit som lag. Det är ett problem, men vi är verkligen medvetna om det och jobbar på det varje dag.

”Otroligt skönt”

Nå, mot Wild i natt gick det alltså bra ändå. Visserligen tappade gästerna 2-0-ledning i de två sista perioden, men de kom till slut tillbaka och vann på straffavgörande – under vilket Max Comtois och just Rakell var de enda som lyckades måla.

– Vi har spelat bra men ändå förlorat många jämna matcher på slutet så det var otroligt skönt att vi kunde vinna ikväll, säger han.

– Det känns riktigt bra att få flyga hem med de här två poängen.

Victor Rask hade assist på ett av Minnesota-målen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey