Brynäs IF

”Årets absolut bästa seger”

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Historisk seger för Brynäs

Med Jacob Markström tillbaka kassen lyckades Brynäs äntligen vinna i Scandinavium.

3-1-segern är lagets blott andra trepoängare borta mot Frölunda - på sju år och 18 försök.

– Nu är det riktigt kul med hockey, säger Markström till Canal Plus.

Jacob Markström hade inte spelat för Brynäs sedan den 12 december på grund av junior-VM. Men nu är han tillbaka – med besked.

19-åringen var lysande och räddade segern åt Brynäs i matchen mot Frölunda. Trots massiv press av hemmalaget, framförallt i slutperioden, höll Markström tätt, sånär som på Nicklas Lasus 1-1 i den andra perioden.

”Vågade knappt titta”

– Det var lite svettigt på slutet. Jag vågade knappt titta på matchen, det var oerhört mycket känslor som passerade. Men vi är värda tre poäng. Vi hade Markström där bak och ett uppoffrande försvarsspel. Jag är otroligt glad, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Med stjärnan i målet spelade också hela Brynäs upp sig. Laget spelade enkelt, disciplinerat och effektivt. Eero Somervuori gjorde 1-0 och Ove Molin ökade på innan Somervuori satte slutresultatet 3-1 i öppen kasse.

”Bra känsla hela dagen”

– Det var en väldigt bra känsla hela dagen. Det märktes på hela laget på träningen i morse, alla var väldigt sugna. Nu är det riktigt kul med hockey. Det känns jättebra, säger Markström.

Segern är minst sagt efterlängtat för Brynäs. Inte nog med att laget utökar avståendet till lagen under slutspelsstrecket. De bröt också en historisk svit.

”Jag är otroligt stolt”

Inför kvällens match hade Brynäs bara en seger borta mot Frölunda sedan 2003. 3-1-segern den 6 februari 2006 var fram till i dag den enda fullpoängaren på 18 försök.

– Jag är otroligt stolt. Det är årets absolut bästa seger. Vi har spelat ett par enastående matcher men det här var ett snäpp till. Det är det absolut bästa vi gjort den här säsongen, säger Czarnecki.

Nu står det återigen 1-3 på jumbotronen i Göteborg.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF