Jätteskräll när Brynäs bröt Linköpings svit

Vände underläge till seger hemma

Brynäs vände 1–2 till seger 6–3 hemma mot Linköping som därmed fick en svit av åtta raka segermatcher bruten.

En arbetsseger för hemmalaget.

– Vi slet riktigt hårt för varandra, speciellt i sista perioden, sade Brynäs Jonathan Granström.

Följ ämnen i artikeln

Jonathan Granström.
Jonathan Granström.

Linköping kom till Gävle med åtta raka segrar, hade inte en förlust under hela december och var klara favoriter mot ett skadedrabbat hemmalag.

Hlavac mot målrekord

Segersviten såg ut att kunna växa till nio matcher sedan Linköpings målkung Jan Hlavac gjort såväl 1–0 som 2–1, båda gångerna elegant framspelad av Jaroslav Hlinka. Hlavac har nu gjort 23 mål på 22 matcher.

Om Hlavac kan hålla samma snitt resten av elitserien raderar han ut förre Brynässpelaren Tom Bissets målrekord för utländska spelare i elitserien. Han gjorde 40 mål på 50 matcher under en säsong.

Brynäs saknar stjärnor som Hlavac och Hlinka, men alla i laget jobbar hårt i alla byte. Ofta ger det resultat, det gjorde mot Linköping vars stjärnor inte alltid såg helt motiverade ut.

Granström blåst på målet

Signalen för Brynäs vändning kom i slutet av andra perioden när Jonathan Granström kvitterade till 2–2. Granström hade ett en-mot-en läge men när backen Juuso Hietanen följde med upp blev det två-mot-en-läge.

– Bra gjort av Juusu, det gav mig en möjlighet till. Jag tittade på honom flera gånger men jag tyckte målvakten lämnade en liten lucka och då bestämde jag mig för att skjuta, sade Granström.

Granström ropades också ut som målskytt vid Brynäs första mål, men det blev bara en passningspoäng.

– Skottet tog tydligen på (Sebastian) Lauritzens skridsko. Jag såg det inte själv men han sade det och då får jag väl tro på det, sade Granström utan att verka alltför missnöjd.

”Målet är slutspel”

Trots att Brynäs har ett par spelare på JVM och saknar några på grund av skador märks det inte speciellt mycket. Lagmaskinen rullar på.

– Vi har bra juniorer som kommer in och fyller luckorna. Alla jobbar hårt för varandra hela tiden. Målet har hela tiden varit slutspel och det står kvar, avslutade Granström.

Tack vare segern mot Linköping har Brynäs, på åttonde plats, nu fem poäng ner till Modo under slutspelsstrecket.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln