AIK i Moskva för att rädda klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Ska säkerställa att affären blir av”

Foto: BJÖRN LINDAHL

Trots emissionen i AIK Hockey AB saknas fortfarande miljoner.

Ordföranden Peter Mellqvist befinner sig därför just nu i Moskva och för att jobba vidare på klubbens nya huvudspår: KHL.

– Det har blivit mer konkret att det är det här spåret som gäller. Den här resan handlar om att fortsätta arbetet och stärka upp alla relationer så att vi kan säkerställa att affären blir av, säger Mellqvist till Sportbladet.

AIK Hockey AB är nära konkurs. Klubben hoppas att en publik emission som pågår till årsskiftet ska inbringa 9,3 miljoner och att en riktad ska säkra ytterligare drygt 10 miljoner.

”Är det här spåret som gäller”

Men det är fortfarande högst osäkert om emissionerna lyckas och AIK:s ordförande Peter Mellqvist befinner sig därför i Moskva för att jobba på det som kan bli klubbens räddning: KHL.

– Det har blivit mer konkret att det är det här spåret som gäller. De pengar som finns för marknadsrättigheter och TV-rättigheter är klart mycket större. Vi tycker att det här är det absolut mest intressanta, säger Mellqvist.

”Är värt en massa pengar”

Klubben jobbar nu med att bygga upp ett nätverk av företag i Ryssland för att attrahera svenska sponsorer till klubben. Ambitionen är att knyta kontakter med ryska företag och sedan erbjuda svenska företag att sponsra AIK för att få tillgång till klubbens ryska distributionskanaler.

– Allt bygger på att KHL:s nätverk med bolag gör att svenska bolag kan få ett närverk som de annars inte kan komma åt för att öka sin etablering eller distribution i Ryssland. Det är självklart väldigt attraktivt för svenska bolag att snabbt komma åt och det är värt en massa pengar att associeras med KHL och AIK.

Möjligheten har redan uppmärksammats av svenska företag som kan lova miljoner om flytten blir av.

”Ska träffa KHL i morgon”

– Det är mycket möjligt att det kan vara så att villkoret för pengarna ska komma är att vi spelar i KHL. Jag får inte säga att det är så i dag men så skulle det mycket väl kunna vara.

Mellqvist vill inte gå in på hur långt i förhandlingarna med KHL klubben har kommit.

– Det kan jag inte berätta. Men jag ska träffa KHL imorgon för att prata om marknadsprogram, sponsorer och hur vi ska jobba med bolag. Det är inte så konkret att det kommer ett beslut här och nu. Men den här resan handlar om att fortsätta arbetet och stärka upp alla relationer så att vi kan säkerställa att affären blir av.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN