SHL Svenska hockeyligan

Färjestad slog Brynäs

HOCKEY

… och kan välja dom i kvartsfinal

Elitseriesegrarna Färjestad avslutade säsongen värdigt, vann borta mot Brynäs med 3–1.

Mycket talar för att lagen snart ställs mot varandra igen, i kvartsfinalserien som inleds på torsdag.

– Vi får se på måndag kväll, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Brynäs har av tradition mycket svårt mot just Färjestad. Hade Brynäs vunnit sista hemmamatchen mot Färjestad hade man inte behövt oroa sig för att möta seriesegrarna i slutspelet eftersom Skellefteå förlorade hemma mot Linköping.

Som läget blev efter Färjestads 3–1-seger kan Färjestad välja mellan sjuan Brynäs och åttan Timrå i kvartsfinal. Mycket talar för att Färjestad kommer att välja Brynäs. Statistiskt har Brynäs ingen chans. Senaste segern för Brynäs i Karlstad dateras till 14 november 2002, efter det har det blivit idel förluster.

Senast lagen stötte ihop i slutspel var säsongen 2001/02. Då vann Färjestad kvartsfinalserien med 4–0 i matcher.

– Tränarna pratar med varandra och sedan med oss. Vi har koncentrerat oss på att spela färdigt serien och har några dagar på oss att snacka om motstånd i kvartsfinal, sade Färjestads kapten Rickard Wallin.

– Jag tror inte att vi kommer att få några större problem att komma överens. Jag känner till vår svit mot Brynäs men vi har 4–1 i matcher mot Timrå den här säsongen så det är en bra trend det också, sade fortsatte Wallin och såg mycket nöjd ut.

Inte många styrkor

Tränarduon i Färjestad, Tommy Samuelsson och Per-Erik Johnsson, hittade nog inte så många styrkor hos Brynäs under lördagen. Färjestad hade redan efter sitt tidiga ledningsmål bra koll på matchen, trots att en handfull namnkunniga spelare fick vila. Det krävdes spel i fem mot tre för att Brynäs skulle göra mål.

– Det kändes tryggt och framför allt tycker jag vi spelade grymt bra i box-play, sade Samuelsson.

Brynäs vaknade till lite i slutet, men någon nerv blev det aldrig i matchen.

– En liten reaktion kanske, vi kom inte riktigt upp i hundra. Men man ska tänka på att vi har spelat under väldigt stark press under hela säsongen så med tanke på det tycker jag vi gjorde en bra match, sade Brynäs assisterande tränare Tommy Jonsson.

Mest positivt för Brynäs var att Mikael Lind gjorde comeback efter sin långtidsskada. Han hade inte spelat en match sedan i november. Visst saknades lite matchtempo men Lind kan tillföra mycket i Brynäs.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan