Hockeyallsvenskan

”Man kan inte köpa sig till framgång”

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Troja/Ljungby till play off

Troja/Ljungbys Olof Mårs får en play off-kram.
Troja/Ljungbys Olof Mårs får en play off-kram.

Inför säsongen sa Troja/Ljungby att målsättningen var en sjundeplats.

En målsättning som många skrattade åt.

I dag tog laget sjundeplatsen och är nu klara för play off på Malmös bekostnad.

– Det allra roligaste är att det visar att man inte kan köpa sig till framgång, säger ordföranden Jan-Ove Fredriksson till sportbladet.se.

Sundsvall tog visserligen ledningen med 1–0, men Troja/Ljungby klarade av pressen och vann till slut måste-matchen med 6–2. Efter slutsignalen var det bara för publiken, spelarna och ledarna att vänta på att matchen i Leksand skulle avgöras.

– Vi hade tv här på pressläktaren så vi såg på den matchen också, men sedan fick vi sitta och vänta. Det var ett fantastiskt slut, säger Jan-Ove Fredriksson efter att hans lag tagit sig till play off.

Nykomlingen jublar

Troja/Ljungby är en liten klubb med en liten ekonomi. Malmö Redhawks har satsat helt andra pengar inför säsongen, men nu är det nykomlingen som jublar högst.

– Det allra roligaste är att det här visar att man inte kan köpa sig till framång. Det är fantastiskt att en klubb som Troja/Ljungby som har en omsättning på 11,12 miljoner kommer före ett lag som Malmö. Att vi som nykomling kan göra det. säger Fredriksson.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen?

– Inför säsongen så hade vi en sponsorträff och då sa jag att målsättningen var att komma sjua. Då skrattade de åt mig, men nu var det precis så det blev. Martin Karlsson (tränaren) har sagt att man måste ha en målsättning som är lite högre än vad man kanske tror. Att satsa på att hänga kvar är ingen målsättning.

Vad betyder den här framgången?

– PR-mässigt betyder det oerhört mycket. Nu har jag hört att vi får möta Växjö Lakers och då blir det lapp på luckan i vår hemmamatch, 3 900 ungefär och vinner vi där så har vi en god möjlighet att gå vidare. Allt kan hända och nu har vi ju allt att vinna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan