Foppa tystade Hovet i sudden

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu öppnar stjärnan för en fortsättning

1 av 56

Först avgjorde han mot Djurgården i sudden death.

Sedan öppnade Peter Forsberg för en förlängning i Modo.

– Ja, det kan absolut förlängas. Det är schysst av Modo att jag får vara med, säger Foppa som efter 2–1-segern ropades ut på isen av tillresta Modosupportrar.

Fullsatt på Hovet och Foppa på besök.

Då bjöd Djurgården och Modo på en sprakande hockeyshow som var lika dramatisk som underhållande.

Matchhjälte i sudden death: Peter Forsberg, såklart.

Peter Forsberg hamnade i hetluften direkt när han visades ut för en crosschecking på Nicklas Danielsson. Han hann knappt komma tillbaka på isen förrän han visades ut igen, nu för interference.

Däremellan hade Djurgården tagit ledningen då Andreas Enguist styrde in pucken i mål via kedjepolaren Jacob Josefsons skridsko.

Genial passning

Men Forsberg tog snabbt revansch.

Modostjärnan smög in i anfallszonen, fintade skott, drog sig ut till vänster och flippade en puck mellan benen på Nichlas Falk till Magnus Häggström som bara hade att sätta pucken i tom kasse.

– Det var öppet mål. De där passningarna brukar komma från ingenstans, sa Häggström till ppv i den första periodpausen.

Andra perioden blev mållös, men var knappast tråkig och intetsägande. Matchen fortsatte i stället i ett ruskigt tempo, med heta känslor, mängder av utvisningar och kamp över hela banan.

– Det är en jäkla match, bra holmgång. Det smäller lite varstans på banan. Det är kul att spela hockey när det är så mycket folk på läktarna och bra drag, sa Djurgårdens tränare Mikael Johansson till ppv inför tredje perioden.

Lyfte in segermålet...

Efter att även tredje perioden slutat mållös vidtog förlängning. Där dröjde det bara 32 sekunder innan Peter Forsberg och Marcus Ragnarsson rök ihop och visades ut, vilket innebar spel tre mot tre.

Men trots en ocean av ytor kom inget avgörande – förrän Peter Forsberg kommit in på isen.

2.51 in på sudden death höll sig stjärnan framme vid målet och lyfte in en retur i nättaket.

– Det är jättekul att få avgöra, på bortais och i förlängning, plus att jag kanske inte ska spela så många matcher. Jag har ju knappt spelat några matcher de senaste tre åren, så det var ju längesedan man avgjorde, säger Foppa till ppv.

...och öppnade för en fortsättning

– Jag hoppar in i stället för Sundström i några matcher och det känns skönt att göra något positivt för laget. Hade vi förlorat kunde det ha varit mig som det berott på, så det var skönt att få hänga en puck. Vi hade bra spel i första, men föll ihop i andra. Men det var skönt att ta två poäng.

På frågan hur foten kändes svarar Foppa:

– Det kändes bättre i dag än i förra matchen. Det var inte hundra, men bättre än i torsdags.

Och på frågan om det bara är en match kvar eller om tiden i elitserien kan förlängas ger han ett positivt svar för alla Foppa-fans.

– Ja, det kan absolut förlängas. Men jag får utvärdera efter de här matcherna hur det har gått. Det är schysst av Modo att jag får vara med.

Hyllade Djurgårdens publik

Forsberg svarade för två poäng (1+1), men drog även på sig tre utvisningar.

– Jag var grinig hela matchen, jag måste ha sovit dåligt i natt...

Hovet var utsålt (8094 åskådare). Räkna med att många kommer tillbaka efter den här dramatiken.

– Det var bra drag. Jag måste ge kredit till Djurgårdsklacken som höll igång hela matchen, det var roligt att spela i dag, säger Foppa till ppv.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN