Föll ihop i panik: ”Helt fastfrusen”

Superstjärnan om beslutet: ”Tappade det”

Publicerad:

HOCKEY

John Tavares, 27, lämnade New York Islanders efter nio säsonger i klubben.

Nu berättar han om spelet bakom kulisserna och om paniken när han skulle fatta sitt beslut.

”Jag föll ihop i soffan och bara låg där”, skriver han i The Players Tribune.

Söndagen den 1 juli var en hemsk dag för alla New York Islanders-fans och en underbar dag för alla Toronto Maple Leafs-fans. Det var dagen då superstjärnan John Tavares, efter en lång tids tvekan, bestämde sig för att byta klubb.

Han beskrev beslutet som ”det svåraste i mitt liv”‚ men förklarade att han till slut inte kunde tacka nej till chansen att spela för klubben han hejade på som liten pojke (Tavares är uppväxt alldeles utanför Toronto).

Nu har han skrivit en lång och öppenhjärtig text i The Players Tribune där han berättar i detalj hur det gick till när han bestämde sig.

”Jag fick panik”

Han skriver att det gick så långt att han i stort sett drabbades av en panikattack.

”Klockan var tio på morgonen hemma i Mississaugua. Jag var på vår bakgård tillsammans med min blivande hustru, Aryne. Hela morgonen hade jag gått runt, runt, full med tankar i huvudet, nästan som en nervös unge inför en skolpjäs. Jag försökte sortera tankarna. Jag gick igenom allt steg för steg, i flera timmar, igen och igen.

Till slut tappade jag det.

Jag försöker inte låta dramatisk – jag berättar bara vad som hände. Jag bara … ni vet ... tappade det. Jag kollapsade på soffan vi har bredvid poolen. Jag bara låg där och blev mer och mer överväldigad. Jag fick panik, kände mig fastfrusen”, skriver Tavares.

Där och då insåg han att han hade bestämt sig.

Han skulle lämna Islanders för Toronto.

Ber om ursäkt

När övergången offentliggjordes utbröt raseri bland Islanders-supportrar. Flera av dem valde att elda upp sina tröjor i vrede.

I sin text i The Players Tribune ber Tavares om förlåtelse och förståelse.

”Jag ber, från botten av mitt hjärta, om ursäkt för att det blev så här. Och för att vi, under min tid som lagkapten, inte lyckades uppnå vårt stora mål. Men jag gav allt jag hade. Och ord kan inte beskriva hur tacksam jag är för allt ni gett tillbaka till mig.

Islanders-supportrar, tack för att ni läser det här. Tack för att ni bryr er.

Tack för allt”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!