Foppas löfte: ”Jag kommer hjälpa Modo”

HOCKEY

Stjärnan på plats när kontraktet fixades: ”Jättekul att höra”

1 av 3 | Foto: SEGERGLÄDJE Peter Forserg var på plats i Fjällräven Center i går.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo överlevde kvalrysaren och hänger kvar i elitserien.

Nu ska de gamla storstjärnorna Markus Näslund och Peter Forsberg bygga upp ett storlag igen.

– Jag kommer hjälpa till. Men hur och på vilket sätt tar vi senare, säger Foppa.

– Vi har mycket grejer på gång, säger general managern Markus Näslund.

De båda NHL-stjärnorna har haft några tuffa veckor, då de inte vetat om det skulle bli allsvenskan eller elitserien för Modo nästa säsong. Men 2–0 mot Södertälje var samtidigt startskottet till det ”nya Modo”.

Och byggherrarna är general managern Markus Näslund och Peter Forsberg, som redan meddelat att han aktivt kommer hjälpa till i framtiden.

”Hör hemma i eliten”

I går satt Foppa på läktaren och såg Modo hänga kvar.

– Ja, det var en sten som föll från mina axlar, säger han.

– En stad som Ö-vik och ett lag som Modo hör hemma i elitserien. I dag kändes det verkligen som alla ville vinna. Det var kul att se spelarna visa så mycket Modo-hjärta. Det gick ut och kämpade i varenda byte.

Hur nervös var du?

– Inte så farligt, faktiskt. Redan en bit in i första kändes det som det här skulle gå vägen. Sedan kom de två snabba målen i början på andra och efter det tycker jag att Modo är närmare 3–0 än Södertälje 2–1.

Och nu ska du hjälpa till i framtiden?

– Ja, men inget är riktigt klart än. Jag vet ännu inte i vilken form det blir, men vi ska ta det nu när det är klart att vi spelar kvar i elitserien.

Markus Näslund har bara att tacka och ta emot.

– Ja, det är jättekul att höra hans engagemang och hur mycket han känner för klubben. Vi har diskuterat en hel del redan, men nu när det är klart att vi är kvar ska vi börja jobba på allvar. Men vi har inte suttit och rullat tummarna utan vi har jobbat på och vi har en plan.

Gör som Skellefteå

Den planen är att gå tillbaka till rötterna. Att göra som Skellefteå och satsa stenhårt på egna juniorer och bygga från grunden igen.

– Skellefteå är ett bra exempel på hur man bygger en förening. De är i ropet nu, men för tjugo år sedan var det kanske Modo de flesta såg upp till. Vi måste bygga nedifrån och det kommer satsas på det i framtiden.

Så det blir ingen ny storsatsning på nya spelare?

– Det kommer bli ett antal nya spelare, men vi måste tänka på vad vi vill som förening. Det går inte att tokvärva varje säsong och tro att det löser problemen. För det gör det inte.

Peter Forsberg och Markus Näslund är två av defrämsta exemplen på Modos gamla slogan som ”Sveriges bästa plantskola”.

Nu ska de båda veteranerna försöka göra det igen.

ARTIKELN HANDLAR OM