Blackhawks viktigaste mål sedan Stanley Cup-finalen

HOCKEY

Regerande mästarna mot slutspel: ”Vi ger aldrig upp”

NEW YORK. Det var det viktigaste sudden death-målet Blackhawks gjort sedan där magiska junikvällen i Philadelphia förra året.

Jonathan Toews 4-3-balja mot St. Louis i natt kan mycket väl ha räddat en slutspelsplats åt regerande mästarna.

– Det var resultatet av motivation och målmedvetenhet, säger matchhjälten.

Det har efter några alarmerande förluster – och ännu mer alarmerande prestationer – de senaste veckorna börjat se ut som att regerande mästarna

Ett nederlag  även mot St. Louis hemma i United Center i natt och läget hade varit riktigt akut.

Och det började mardrömslikt. Redan i första bytet gjorde David Backes 1-0 för Blues. Och i början av andra perioden ökade TJ Oshie på till 2-0.

Sedan lyckades Hawks – bland annat via ett omtvistat mål som godkändes först efter extraordinärt lång videogranskning – kriga sig till ett 3-2-övertag, bara för att i en blek tredjeperiod tappa ledningen igen.

”Vi ger aldrig upp”

Men under övertidsperioden såg alltså lagkaptenen Jonathan Toews till att sätta det avgörande mål som mycket väl kan ha räddat hela säsongen.

– Vi pratade om det före matchen och i periodpauserna...att vad som än händer så ger vi aldrig upp, säger matchhjälten till nhl.com.

– Det var det ni såg i övertidsperioden. Målet var resultatet av motivation och målmedvetenhet.

Hawks har nu fyra poängs marginal ner till Dallas – det enda lag som kan hota dem – men också en match mer spelad. Så de måste förmodligen vinna båda de avslutande matcherna mot Detroit i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL